avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescriptia datoriilor la fisc
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescriptia datoriilor la fisc

In situatia decesului unui titular de creanta la buget (impozit pe casa, de ex) care este termenul in care se poate recupera creanta dela coerezi? Exista un alt termen de prescriptie in acest caz decat cel de 5 ani?
Impozitele si taxele locale se platesc de mostenitori, iar termenul de prescriptie este cel de 5 ani. Doar amenzile se "sterg" prin moartea debitorului.
@ emil6.....
Impozitele si taxele locale se platesc de mostenitori

Aici e raspunsul ! Daca de cujus (cel care a lasat mostenirea) a lasat datorii la fisc semnificative (mii de lei sau mai mult), nu deschideti succesiunea, timpul trece si...Si mai multe va invata un avocat specializat in litigii pe codul fiscal !
Fa ,,balanta'' si vezi ce cale alegi/alegeti !
Ba poti sa accepti mostenirea sub beneficiu de inventar (fara datorii)...ideea este ca acele datorii se prescriu daca fiscul nu face nimic timp de 5 ani (nu trimite somatii, instiintari de plata, etc)...ori minuni ca asta se intampla mai rar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu decedat a acumulat 9.000 de lei datorie la anaf, iar notarul mi-a sugerat să o plătesc. nu mi se pare corect, vă rog să mă ajutați cu un sfat Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt in cursul dezbaterii succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am solicitat de la ANAF un certificat fiscal si am ... (vezi toată discuția)
Datorii platite de mostenitori emil6702 emil6702 Care este perioada dela data decesului in care se poate cere acoperirea datoriilor celui decedat de catre mostenitori? Va multumesc! (vezi toată discuția)