avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu-mi plateste pensia la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu-mi plateste pensia la copil

sunt divortata din decembrie 2009 si nici pana in prezent nu mi-a platit pensia alimentara la copil . ce pot face , el nu se afla pe teritoriul romaniei, este in spania si tot acolo s-a incheiat si divortul. datorita acestiu fapt as putea sa actionez sa il privez de orice drept il are asupra copilului? unde trebuie sa merg si ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 10:55, 11 Iunie 2011
Nu ,nu il puteti priva pe tata de drepturile sale, in schimb aveti unele optiuni de a obtine pensia de intretinere stabilita de instanta, repsectiv, puteti sa-l ,,executati " pe tata silit , adresandu-va unui executor judecatoresc , mai aveti optiunea introducerii unei plangeri penale pentru infractiunea de abandon de familie, insa nu stiu cu ce sanse de reusita, fiindca ar fi trebuit sa o faceti dupa 2 luni de neplata,problema care se pune este ca tatal nu este aici , hotararea priovind pensia este data tot de instanta spaniola? fiindca e vorba despre competenta instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre cetatean roman si strain EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Am un prieten care s-a insurat cu o femeie din republica Dominicana si s-au stabilit in Palma de Mallorca unde au resedinta. Acum s-au hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv irinuscha irinuscha Buna ziua! Cum si cui trebuie sa ma adresez pentru al obliga pe tatal copilului sa-i plateasca pensia alimentara? Mentionez ca am divortat in anul 2006, ... (vezi toată discuția)
Pesie alimentara din spania greengirl greengirl As dori sa aflu daca cine va a reusit sa primeasaca pensie alimentara de la tatal minorului aflat in alta tara (Spania). (vezi toată discuția)