avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REVISAL + ERORI LA TRANSMITERE ON-LINE D112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REVISAL + ERORI LA TRANSMITERE ON-LINE D112

pentru transmitere revisal trebuie doar o dec. interna de numire care cumva trebuie inregistrata la itm?
imi apar erori la folosire certif, digital ptr.112 de genul :''fisierul depus nu este o d112'', ce nu fac bine?
iar la transmitere decont tva imi apare mesajul : eroare de activare OCSP
cumva nu e instalat bine certificatul di
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:37, 31 August 2011
ideea este ca am lucrat concomitent cu o alta persoana decl.112, fiecare de pe alt calculator si ptr. alta soc., s-au validat cu succes ambele declaratii( au primit nr. consecutive) a mea a dat eroare , a celeilalte persoane s-a validat imediat la verificarea starii declaratiei
s-au validat cu succes ambele declaratii( au primit nr. consecutive) a mea a dat eroare ,
Daca s-au validat cum a dat eroare?

Haideti sa ne lamurim oleaca.
Ati depus declaratia si ati primit un numar, da?
Si apoi ati cerut starea declaratiei, dand acel numar de inregistrare si CUI-ul, da?

Cand ati depus declaratia si ati primit un numar de inregistrare, asta nu inseamna ca declaratia era buna sau ca s-a validat, ci ca depunerea ei pentru validare s-a facut cu succes. Si dovada e ca v-a dat eroare.
In situatia asta trebuie sa va uitati ce eroare are, ca mesajul pe care l-ati primit nu e lamuritor deloc.
Persoana cealalta cu care ati lucrat in paralel probabil nu a facut greseala dv.

Am sa va dau un exemplu de greseala care nu se sesizeaza din starea de completare a decl.112, dar se constata la verificarea pe server: unul din angajati are data angajarii 01.06.2011 (completata gresit de mine), dar declaratia era pentru luna MAI, cand persoana n-ar fi trebuit sa apara in aceasta declaratie.
Evident ca am corectat data angajarii cu 02.05 si am depus-o ca "rectificativa", crezand eu ca mi-a luat prima varianta gresita, ca s-a scris pe server si ca eu as veni acum cu corectia.
Dar nu, prima varianta gasita eronata nu a fost scrisa pe server, iar acum cand am depus-o ca "rectificativa" mi-a trimis raspunsul ca nici de data aceasta nu era validata pentru ca nu exista o decl.112 initiala scrisa pe server.
Abia in aceasta faza am inteles cum e cu decl.112.
Iti da impresia ca ti-a primit-o, dar de fapt ti-a primit-o in zona tampon de validare.
Daca e corecta ti-o trimite pe server, daca nu, ti-o arunca la cos si-ti scrie ca ai erori, deci declaratia nu e valida.
Vedeti in ce faza va aflati din ceea ce v-am explicat eu acum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
elga50, moderator
Daca s-au validat cum a dat eroare?

Haideti sa ne lamurim oleaca.
Ati depus declaratia si ati primit un numar, da?
Si apoi ati cerut starea declaratiei, dand acel numar de inregistrare si CUI-ul, da?

dupa ce am cerut starea declaratiei am primit mesajul: fisierul depus nu este o decl.112/ fisier modificat dupa semnare sau versiune incorecta
Pai de ce ma tineti incordata atata timp si nu-mi spuneti adevarul din prima? :))

Deci ati semnat si apoi ati facut o corectie, ati salvat (nu prea inteleg cum, ca n-ar fi trebuit sa va permita asta programul) si ati trimis-o. Asa ceva nu se valideaza.
In cazul in care completati declaratia 112, o semnati si apoi constatati ca aveti erori, stergeti semnatura (click dreapta pe semnatura - clear), se sterge semnatura, corectati declaratia, semnati din nou si trimiteti.

In cazul in care ati completat declaratia pe alta versiune, mai veche, iarasi nu v-o primeste. Varianta de lucru acum este cea din 01.06.2011.
In fiecare luna, inainte de a trimite declaratia, uitati-va pe portal daca nu a aparut alta versiune mai noua si completati pe ultima varianta.


BICOS a scris:

ideea este ca am lucrat concomitent cu o alta persoana decl.112, fiecare de pe alt calculator si ptr. alta soc., s-au validat cu succes ambele declaratii( au primit nr. consecutive) a mea a dat eroare , a celeilalte persoane s-a validat imediat la verificarea starii declaratiei


poate e legat de MOZILA FIREFOX si eu am patit sunati la cei care vi au dat semnatura in cateva secunde va reglati o optiune, nu intrati in panica.

Alte discuții în legătură

Dec.112 on-line. ndan57 ndan57 Buna ziua, dupa transmiterea on-line a dec.112 a. primit urmatorul mesaj din partea server-ului?Index: 3316235 Numar inregistrare: Starea: Fisierul depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Pe recipisa de validare ati primit mesaje de genul: \" asigurat ( 76) atentionare regula S4: CNP-ul nu a fost gasit in baza de date a ... (vezi toată discuția)
D112 nu pot sa o completez Georgiu Georgiu Nu pot completa D112 pentru luna mai.Nu pot(nu se inregistreaza la perioada=05=)si de aici nu pot completa nr.de zile si ore efectiv lucrate,de ce? O TRANSMIT ... (vezi toată discuția)