avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luare in spatiu concubin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luare in spatiu concubin

Buna seara !

Am nevoie de ajutorul d-voastra. Acum 2 luni am luat in spatiul (nu flotant) pe concubinul meu de care m-am despartit. In urma unui scandal a fost anuntata politia dar avand domiciliul stabil in apartamentul meu l-am putut evacua, pana la urma o plecat de buna voie, va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procedura de evacuarea si ce solutie exista pentru a nu mai avea domiciliul la mine.

Multumesc mult.
Va rog mult sa-mi spuneti care ar fi procedura legala pentru anularea domiciliului? Daca e nevoie voi apela si la justitie? Nu mai vreau sa aiba domiciliul la adresa mea pentru ca risc sa dorm prin vecini... practic vreau sa i se anuleze cartea de identitate, permis conducere etc. a fost foarte rapid in 2 luni si-a schimbat toate actele.

Va rog mult, am nevoie de ajutor !!!!!
Nu stiu de unde a venit ideea anularii unui domiciliu :-/
Ca sa anulezi un act , trebuie sa existe motive temeinice sau acel act sa fie intocmit cu nerespectarea dispozitiilor legale ori obtinut prin frauda.
In cazul dvs, din cate ati scris v-ati dat consimtamantul la luarea in spatiu . Prin urmare, obtinerea actelor s-a facut potrivit prevederilor legale.

Daca doriti o actiune in instanta, atunci mergeti pe evacuarea lui din locuinta.
este un raspuns mai sus care m-a dus cu gandul la anulare de domiciliu
CITEZ: Data post: Marti, 22 Iulie 2008, 21:45
Subiect: RE: luare in spatiu concubin

]Dacă a plecat de bună voie, de ce ar mai fi necesară o hotărâre de evacuare care, în speță, nu mai are obiect?
Pentru a nu mai avea domiciliul la dv. în locuință, mergeți la poliție și dați o declarație prin care solicitaţi să se ia act că nu mai înţelegeţi să îl ţineţi în spaţiu pe X. Am înțeles că nu i-aţi făcut flotant, aşa că este simplu.

Ne confruntam din nefericire cu multe cereri care solicita direct ca un anume X sa nu mai aiba domiciliu, in speta act de identitate la adresa sa, considerand ca daca atunci cand si-a dat consimtamantul pentru emiterea cartii a facut-o la un birou de evidenta populatiei, tot acolo poate cere si anularea acestuia, ceea ce este gresit.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
iozefinab, utilizator
Ideea expusa de colega mea , banuiesc ca se referea la faptul ca nu mai locuieste acolo si nicidecum sa solicite anularea domiciliului :)
si daca are domiciliul stabil acolo, cum poate fi evacuat?

Alte discuții în legătură

Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de identitate in relatia de concubinaj MN2160 MN2160 Locuiesc de 12 ani intr-o rel, de concubinaj si as dori sa stiu in ce situatie se poate obtine cartea de inentitate , pentru ca in momentul de fata nu pot ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu cu viza de flotant /anulare luare in spatiu lucianbenu lucianbenu as dori sa stiu cum pot sa anulez o luare in spatiu fara contract de inchiriere a unei rude care nu are drept de propietate asupra imobilului iar adoua ... (vezi toată discuția)