Buna ziua! Va rog, am si eu o intrebare: o persoana care are P.F.A., daca se angajeaza la o societate, in afara impozitelor platite la salariul primit (de la societate), mai plateste impozit pt. pensie si la P.F.A.?
Daca aveti calitatea de salariat nu mai aveti obligatia de a plati contributia de asigurari sociale (pensia), dar aveti obligatia de a plati contributia de asigurari sociale de sanatate, avind ca baza de calcul venitul net realizat ca PFA.
Daca sunteti angajat nu trebuie sa platiti contributie la pensii si pentru PFA. Dar va sfatuiesc sa faceti un drum la casa de pensii de care apartineti, cu o copie dupa CUI si o copie a contractului de munca. Asta ca sa evitati eventualele probleme. La Timis s-a facut un recensamant si toti cei aflati in aceasta situatie au fost invitati sa trimita aceste acte, pentru a fi luati in evidenta si a se evita neplacerile ulterioare. Va sfatuiesc sa faceti acest lucru mai ales in cazul in care sediul firmei la care sunteti angajat se afla in alt judet fata de cel in care activati ca PFA.
Asigurari sociale
richy
Buna ziua,
Am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar.
Vreau sa imi infiintez un PFA pe sistem real.
Mentionez ca sunt angajat cu norma de 4 ore ... (vezi toată discuția)