avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot propune proba cu interogatoriul agentului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot propune proba cu interogatoriul agentului constatator?

pentru a solicita proba cu interiogatoriu si aducerea politistului doresc sa stiu:
daca judecatorul in aduce pe politist il aduce la termenul viitor si atunci trebuie sa predau interogatoriul in 2 exemplare?

sau

pe loc mi se spune daca sa admis proba cu interogatoriu si trebuie sa ramana un exemplar la dosar si raspunsurile vor fi date prin citire de catre judecator si raspundere de catre politist dupa ce a venit in instanta?

( doresc sa evit sa fie trimis interogatoriu la juristii de la politie)

e clar ca politistul in cel mai bun caz va fi adus la urmatorul termen/// in cate exemplare depun interogatoriul??

(un polistist mia dat o amenda la razbunare, ca lam suparat)

raspuns: intai se solicita intampinarea si la urmatorul termen se solicita proba cu martori, interogatoriu... in functie de intampinare sau cerere reconventionala
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 20:02, 12 Iunie 2011
Nu se admite proba cu interogatoriu in cazul contraventiilor .Se va incuviinta doar proba cu acte si martori daca e cazul .Daca s-ar incuviinta proba cu interogatoriu , persoana va fi chemata pentru termenul urmator cand te vei prezenta cu interogatoriul intr-un singur exemplar care se va inmana instantei iar aceasta va pune intrebarile direct in sala persoanei.Dar nu e cazul. Daca vrei sa te plangi impotriva politistului o faci intr-o plangere adresata politiei .
Ati cerut in instanta sa fie interogat agentul constatator care v-a aplicat amenda?
In proces, partea adversa este IPJ , nu politistul. In ce calitate sa fie "interogat" cata vreme nu este parte in proces?
La dosarul cauzei IPJ depune raportul intocmit de politist, iar interesul dvs este doar de a dovedi ca nu ati comis contraventia pentru care ati fost amendat, Pentru asta puteti sa propuneti martori , iar instanta va constata daca fapta contraventionala a existat sau nu... dupa care va dispune anularea amenzii .. sau poate nu.
Daca ati avut alte suparari cu politistul acela, nu face obiectul dosarului pentru anularea amenzii contraventionale.

Daca doriti sa stiti despre interogatoriu va spun ca , daca instanta nu ia unei parti din proces interogatoriu din oficiu, se depun intrebarile formulate de parte , in doua exemplare: de pe un exemplar citeste judecatorul intrebarile, iar pe celalalt exemplar, grefierul consemneaza raspunsurile date de cel interogat. Intre intrebari se lasa spatiu pentru a se putea scrie raspunsurile dupa fiecare intrebare.

e o chitita avocateasca sa vina politistul sa dea cu subsemnatul, sunt sanse minimale sa fie chemat, pt ca IPJ e dat in judecata, dar nu se stie niciodata....asa ca....eu cer, daca instanta aproba.. ghinionul politistului...imi pare rau pentru el (dar chiar o merita)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)
Raspunsul la interogatoriu louisa louisa Va rog sa-mi spuneti si mie raspunsurile la interogatoriu pe care le-am scris in cate exemplare le depun, unu original pentru instanta si se depune un exemplar ... (vezi toată discuția)
Probele propuse de reclamant pot fi folosite si de parat? CristescuD CristescuD Reclamantul a propus o anumita proba, iar mie ca si parat imi foloseste in dovedirea unei stari de lucruri acea proba. Pot sa o atasez si eu la doar in ... (vezi toată discuția)