avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractele de munca si Revisalul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractele de munca si Revisalul

La o asociatie de proprietari am 3(trei) persoane pe lista de plata si nu stiu ce contract trebuie incheiat pentru fiecare:
- administrator = pensionar
- cenzor = somer
- femeia de s. = pensionar , daca se poate sa-mi dati un raspuns referitor la tipul
de contract care trebuie incheiat pentru fiecare in parte.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:12, 14 Iunie 2011
Pentru administrator si femeie de serviciu - contracte de munca cu timp partial de munca, pentru cenzor, daca e ales dintre proprietari, contract de mandat, daca e dinafara faceti cu el un contract civil.
Buna dimineata,
La noi la bloc, pentru femeia de servici s-a intocmit contract de munca. De la 01.08.2011 cand va intra in vigoare legea 500/2011 privind REVISAL-ul, va trebui sa angajam o alta persoana (chiar si cu conventie de prestari servicii) doar pentru a ne face o raportare odata la nu stiu cat timp? Si conventia de prestari servicii are o remuneratie stabilita.
In HG 500/2011 care va intra in vigoare la 1.08.2011 nu se confirma zvonurile care circulau pana la aparitia acesteia. Deci nu va trebui sa angajati sau sa incheiati contract cu o persoana specializata pe RU, ci....presedintele asociatiei intocmeste o decizie scrisa prin care deleaga o persoana - deobicei pe administrator sau pe cenzor - care sa faca completarea si transmiterea modificarilor in Revisal.

Probabil ca deja aveti transmise CIM-urile din cadrul asociatiei in Revisal....!
Noile prevederi ale Codului muncii prevad ca comunicarea angajarii la ITM (Revisal) sa se faca cel mai tarziu cu 1 zi inainte de data angajarii efective, data trecuta in CIM, altfel se lasa cu amenzi destul de mari.
Acum, daca in cadrul as. prop. nu aveti calculator sau ma rog, nu se pricepe nimeni sa completeze acest Registru electronic de evidenta a salariatilor (Revisal), DA, puteti angaja cu conv. civila de prestari de servicii, o persoana care sa va faca acest serviciu ori de cate ori este nevoie (operatiuni se fac destul de rar).
La fel de bine puteti apela la serviciile unei PFA care pentru prestatie va elibereaza o factura + chitanta pe care dvs. le treceti pe cheltuieli si nu mai aveti treaba cu fel de fel de declaratii financuiare.
.....................
Ca fapt divers, am auzit ca se va renunta la acest Revisal, ca va apare o noua aplicatie mai bengoasa, probabil una care poate face legatura cu Declaratia unica 112, cine stie?
Nu, se dezvolta Revisalul cu alte componente ale CIM-ului.

Alte discuții în legătură

Contract prestari david ionica david ionica Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie daca conventiile civile incheiate sau, asa cum se mai numesc ele contracte de prestari civile, aveam obligatia de a le ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim in urma control itm agherghina agherghina In urma controlului ITM la o Asociatie de Proprietari inspectorii au decis ca nu sunt valabile conventiile civile incheiate cu administratorul si femeia de ... (vezi toată discuția)
Contract/conventia civila legal_1968 legal_1968 Buna ziua O societate comerciala mai poate incheia contract/conventie civila cu o persoana pentru prestarea unui serviciu pentru o perioada de timp bine ... (vezi toată discuția)