avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Sotul are custodia copilului, cum poate scoate copilul din tara?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:25, 13 Iunie 2011
Daca minorul este incredintat dumnealui prin hotarare definitiva si irevocabila, nu-i mai trebuie ptr copil decat pasaport.
Aveti dreptate,, nu are nevoie decat de pasaport,,Dar problema este pasaportul.!! ca sa-i faca pasaport minorului este nevoie de consintamantul ambilor parinti, indiferent daca sun casatoriti, concubinaj sau divortati. Cunosc acest fapt din experenta propie..:(
Parintele care are incredintat minorul prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila poate sa plece din tara insotit de minor fara acordul celuilalt parinte, avand asupra sa hotararea prin care minorul i-a fost incredintat in original si pasaport pentru minor.
Pentru pasaport minorului, de asemenea nu are nevoie de acordul celuilalt parinte, fiind suficienta hotararea de incredintare si acordul reprezentatului legal, respectiv a tatalui in acest caz, consimtamant dat in fata lucratorului de pasapoarte.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor sunt necesare.
-cererea tip si anexa (cartonas);
-certificatul de nastere, in original si copie ;
-actul de identitate al reprezentantului legal in original si copie;
-consimtamantul reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
-documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
-hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport romanesc pentru minor cetatean roman, tata cetatean strain cocagh cocagh Copilul cetatean roman, domiciliul in Romania, aflat de la nastere in custodia mamei, nascut in afara casatoriei, recunoscut in Romania pe cale judecatoreasca, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare stroe ana maria stroe ana maria buna ziua as avea o problema ,eu locuiesc in strainatate si as dori sa imi iau si copilul aici care are 8 ani ce acte imi trebuie sa trec granita cu ea.va ... (vezi toată discuția)
Pasaport bebe bbbia... bbbia... Sotul meu este plecat in danemarca eu am ramas in tara cu copilasul nostru in varsta de 6 luni peste 2 saptamani urmeaza sa plecam la tati impreuna cu un ... (vezi toată discuția)