avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor proces penal

Salut!
Sunt citat ca martor pentru Fond-furtul calificat intr-o alta localitate decat cea in care locuiesc acum. Intrebarea mea este daca cheltuiala cu transportul pana la acea localitate trebuie suportata de catre partea vatamata sau nu ? Cum se procedeaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:00, 14 Iunie 2011
E suportata de catre inculpat.
Cand depuneti marturie, solicitati cheltuielile de deplasare instantei.
Martorul are dreptul la restituirea cheltuielilor de transport,intretinere,locuinta si altor cheltuieli necesare prilejuite de chemarea in proces.Aceste sume se platesc pe baza dispozitiilor luate de organul care a dispus chemarea si in fata caruia s-a prezentat martorul din fondul cheltuielilor judiciare special alocat,imediat dupa infatisare potrivit art.190 CPP.
Sa aveti pregatita cererea prin care solicitati cheltuielile cu transportul, si dovada cheltuielilor: biletul, ca exemplu...

Art. 190 cod procedura penala:
Martorul, expertul si interpretul chemati de organul de urmarire penala ori de instanta de judecata au dreptul la restituirea cheltuielilor de transport, intretinere, locuinta si altor cheltuieli necesare, prilejuite de chemarea lor.
[...]
Sumele acordate potrivit alin. 1, 3 si 4 se platesc pe baza dispozitiilor luate de organul care a dispus chemarea si in fatza caruia s-a prezentat martorul, expertul sau interpretul, din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Aceste sume se platesc martorului imediat dupa infatisare [...]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces ani - citatie martor CPE CPE Buna ziua, Sunt din Bucuresti, am fost citat ca martor impreuna cu sotia intr-un proces intentat de ANI (am cumparat niste bunuri de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)
Zi libera mirela 2 mirela 2 Daca sunt chemata ca martor la un proces,cu citatie primita sau termen luat la cunostiinta, trebuie sa imi fac cerere de concediu ptr 1 zi sau angajatorul ... (vezi toată discuția)
Martor dosar penal amendat de politie kamamura kamamura am fost citat de cateva ori , cred ca de 4 ori , dupa care am fost sanctionat de politistul care lucra in dosar , este corect asa ? daca ma duc si dau ... (vezi toată discuția)