avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CAEN

Buna ziua,
La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas nemodificate.M-ar interesa sa stiu de ce e nevoie pt a le schimba si pe acestea,daca iarasi va trebui modificat actul constitutiv,in consecinta, m-ar interesa toate informatiile pentru rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:09, 24 Iulie 2008
florentinaa a scris:
trebuie actualizat actul constitutiv. mai exact refaceti actul constitutiv cu noile coduri pt activ secund.

Nu e deloc asa. HG 322/2008 precizeaza ca actualizarea obiectului de activitate se face fara depunerea actului constitutiv actualizat. Pe baza extrasului eliberat de RC dupa recodificare va actualizati intern actul constitutiv ca sa il aveti pregatit la urmatoarea modificare, dar nu il depuneti nicaieri.

teleptean a scris:
Practic se schimba tot actul constitutiv in intregime pentru ca si activitatile secundare se recodifica( deci acel cod de 4 cifre se schimba)

ei nu chiar tot, obiectul de activitate e o parte infima dintr-un act constitutiv daca e facut bine.

si vei primi aproximativ intr-o luna altele noi cu noile coduri caen recodificate la activitatiile secundare si la activiatatea principala

o luna?!? :O;

Trebuie sa mergi la ONRC cu actele in original ale societatii , acolo stai pe la cozi, copletezi formulare, etc;

Nu e nimic complicat. Se completeaza formularul disponibil aici: [ link extern ]
care se depune impreuna cu certificatul de inmatriculare original.

Recomand si ghidul ONRC: [ link extern ]
Cand am recodificat codurile caen la 2 firme a trecut si mai mult de o luna; si atunci chiar a costat 700 lei. S-a ocupat o anume persoana, asociatii au mers doar la semnaturi; s-au depistat chiar erori in actul constitutiv initial; deci depinde ficcare cu ce situatii particulare se confrunta. De durat dureaza , primesti un nou act constitutiv si un nou certificat de inregistrare; bineanteles raman celelalte date altfel nu s-ar mai numi doar recodificare.
teleptean a scris:

Cand am recodificat codurile caen la 2 firme a trecut si mai mult de o luna; si atunci chiar a costat 700 lei. S-a ocupat o anume persoana, asociatii au mers doar la semnaturi; s-au depistat chiar erori in actul constitutiv initial; deci depinde ficcare cu ce situatii particulare se confrunta. De durat dureaza , primesti un nou act constitutiv si un nou certificat de inregistrare; bineanteles raman celelalte date altfel nu s-ar mai numi doar recodificare.

Intre timp procedura s-a simplifica #-o, ar trebui sa va mai informati.
In prezent nu se mai face hotararea AGA si nici asa nu ar fi durat 1 luna, la ORC dureaza 6 zile din momentul in care ati depus actele.:P

Nu a durat asa mult din vina ORC-uliu ci din vina persoanei imputernicite sa se ocupe de actualizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)
Recodificare coduri caen Adrian Buta Adrian Buta Am eliberat ultimul certificat constatator de la onrc ,in data de 12.01.2009. Vreau sa-mi reactualizez codurile caen si sa schimb domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)