avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Un raspuns cat mai rapid
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Un raspuns cat mai rapid

am o cunostinata care a fost surprins de catre politie vanzand tigari de contrebanda ... lau dus la sectie ..iau confiscat tigari cam in jur de 12 milioane si acum la-u pus sa plateasca si accize ...intrearea mea la cat ajung accizele ? cum se calculeaza k unu de la politia economica iau spus k in jur de 20 de mil. e adevarat?>
cum se calculeaza accizele la tigari?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:45, 23 Iulie 2008
Repetarea aceleiasi intrebari pe mai multe topicuri nu va va aduce un raspuns mai rapid ci o sanctiune mai rapida. Va recomand sa cititi regulamentul forumului, deja ati incalcat art. 3.3 si ati pus un nume total neconcludent topicului dvs.
Tigarile in cauza vor fi confiscate si prietenul tau sanctionat contraventional conform prevederilor Legii nr.12/1990 rep. Nu este adevarat ca trebuie sa plateasca accizele, poate "taxa" de 12 milioane lei se doreste a avea o alta destinatie (personala).
Calculul accizei pentru ţigarete

Art. 177. - (1) Pentru ţigarete, acciza datorată este egală cu suma dintre acciza specifică şi acciza ad valorem.
(2) Acciza specifică se calculează în echivalent euro pe 1.000 de ţigarete.
(3) Acciza ad valorem se calculează prin aplicarea procentului legal stabilit, asupra preţului maxim de vânzare cu amănuntul.
(4) Preţul maxim de vânzare cu amănuntul este preţul la care produsul este vândut altor persoane decât comercianţi şi care include toate taxele şi impozitele.
(5) Preţul maxim de vânzare cu amănuntul pentru orice marcă de ţigarete se stabileşte de către persoana care produce ţigaretele în România sau care importă ţigaretele şi este adus la cunoştinţă publică în conformitate cu cerinţele prevăzute de norme.
(6) Este interzisă vânzarea, de către orice persoană, a ţigaretelor pentru care nu s-au stabilit şi declarat preţuri maxime de vânzare cu amănuntul.
(7) Este interzisă vânzarea de ţigarete, de către orice persoană, la un preţ ce depăşeşte preţul maxim de vânzare cu amănuntul, declarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal la preþul þigãrilor a.toth a.toth poate să-mi spună cineva pe ce bază se stabilesc preţurile de magazin a ţigărilor. Cine le face şi care e temeiul legal. Eu nu am găsit nici o lege ... (vezi toată discuția)
Act comercial ilicit, legea nr. 12/1990 gab76 gab76 buna seara ! se poate considera act comercial ilicit transportarea a 3 cartuse de tigari moldovenesti in autoturismul proprietate personala si aplicata legea ... (vezi toată discuția)
Pret de vanzare la tigarete sanducatanas sanducatanas Sunt SRL.Am in obiectul de activitate comert en-groos si en-detail.Comercializez tigari.Am auzit ca a aparut un act normativ prin care nu mai avem voie sa ... (vezi toată discuția)