avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pret de vanzare la tigarete
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pret de vanzare la tigarete

Sunt SRL.Am in obiectul de activitate comert en-groos si en-detail.Comercializez tigari.Am auzit ca a aparut un act normativ prin care nu mai avem voie sa vindem en-detail numai la pretul maximal.Se poate asa ceva si daca da care este este actul respective? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:23, 4 Ianuarie 2014
[ link extern ]

Asteptam si publicarea pentru 2014.

codul fiscal
fapta = art.206 indice 69 alin. 13, 13 indice 1 , 13 indice 2 si 13 indice 3ncontraventii = art.221 indice 3 alin.2 lit c indice 1, lit.q si q indice 1

art 206 indice 69 (13) Este interzisă practicarea, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege, de către producători, importatori, operatori economici care realizează achiziţii intracomunitare sau de către persoane care comercializează, sub orice formă, de preţuri de vânzare mai mici decât costurile ocazionate de producerea, importul sau desfacerea produselor accizabile vândute, la care se adaugă acciza şi taxa pe valoarea adăugată.

(13/1) Prevederile alin. (13) nu se aplică în următoarele situaţii:

a) comercializarea produselor accizabile în regim suspensiv de la plata accizelor;

b) comercializarea produselor accizabile pentru care există o cotaţie internaţională sau bursieră.

(13/2) Prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vânzările cu prime nu se aplică pentru produsele accizabile supuse regimului de marcare prin timbre sau banderole prevăzute la art. 20661.

(13/3) În cazul vânzărilor cu preţ redus prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de produse accizabile supuse regimului de marcare prin timbre sau banderole prevăzute la art. 20661 se aplică prevederile alin. (13).


art 221 indice 3 (2) Următoarele fapte constituie contravenţii:
c) practicarea, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege, de către producători, importatori, operatori economici care realizează achiziţii intracomunitare sau de către persoane care comercializează, sub orice formă, de preţuri de vânzare mai mici decât costurile ocazionate de producerea, importul sau desfacerea produselor accizabile vândute, la care se adaugă acciza şi taxa pe valoarea adăugată, dacă fapta nu a fost săvârşită astfel încât să constituie infracţiune;

c1) nerespectarea prevederilor de la art. 20669 alin. (132) şi (133), dacă fapta nu a fost săvârşită astfel încât să constituie infracţiune;

q) vânzarea ţigaretelor de către orice persoană la un preţ ce depăşeşte preţul de vânzare cu amănuntul declarat;

q1) vânzarea de ţigarete, de către orice persoană, către persoane fizice, la un preţ mai mic decât preţul de vânzare cu amănuntul declarat;



Rezulta ca o persoana (fizica sau juridica) poate vinde SUB pretul cu amanuntul declarat doar catre persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala de 20.000 de lei Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Afacere legala/ilegala carmen_pitesti carmen_pitesti Buna Seara! Va scriu in legatura cu o nelamurire, fiul meu, in varsta de aproximativ 20 de ani vrea sa se apuce o afacere, cred eu ca ilegala, desii el imi ... (vezi toată discuția)
Un raspuns cat mai rapid li_a_she li_a_she am o cunostinata care a fost surprins de catre politie vanzand tigari de contrebanda ... lau dus la sectie ..iau confiscat tigari cam in jur de 12 milioane si ... (vezi toată discuția)