Buna seara,am o firma deschisa de 7 luni in care am avut activitate ca importator ,de pe urma caria am ramas cu stoc mare 260.000,in prezent nu mai am activitare si nici marfa no mai am ,am hotarit sa vind firma,s-a gasit si cumparator care mi-a sugerat sa-mi ia firma cu tot cu stoc in schimbul a unei sume de bani,mi-a spus ca va schimba sediul social si ca va veni cu viitorii asociati ai firmei,itrebarea mea este :credeti ca dupa ce firma va avea alti asociati si alt sediu social eu va trebui sa mai dau socoteala de stocul ramas?PS :firma nu mai are alte datorii(credite,restante,etc).Va multumesc.
Cum adica aveti stoc dar nu mai aveti marfa? Inseamna ca ati scos marfa din firma fara sa inregistrati operatiunile in contabilitate, ceea ce este de fapt ilegal. (Neinregistrarea in actele contabile este ilegala, nu faptul ca aveti sau nu marfa. Marfa se poate degrada, sau este furata, sau se intampla ceva cu ea, insa aceasta trebuie ca atare inregistrata in contabilitate)
Daca insa cumparatorul firmei confirma ca a preluat firma cu intrgul stoc atunci el poate avea probleme. In afara cazului ca o poate face pe cai legale pierduta sau degradata sau furata, etc.
Daca ati avut calitatea de administrator veti raspunde pentru eventualele acte prejudiciabile doar pentru perioada in care ati avut aceasta calitate. Sfatul meu este ca la intocmirea actelor si la predarea efectiva a arhivei societatii si a stocului de sa aveti langa dvs. un avocat care sa va indrume pentru a nu avea surprize ulterioare.
de-lainceput am importat tiruri intrgi am facturat ,am batut pe casa dar contabila nu mi-a spus de la o luna la alta cum stau cu stocul mi-a spus dupa 6 luni cit stoc mai am ,am avut depozit mare ,si acum nu mai am nici una nici alta.
Atunci ori d-voastra nu ati dat toate facturile si chitantele contabilei, caz in care va faceti vinovata cel putin de neglijenta cu urmari din partea legi pana la data la care savarsirea faptelor comise este prescrisa, ori contabila nu si-a facut treaba cum trebuie si la fel poate fi trasa la raspundere pana la prescrierea faptelor.
Dupa cum stiti, aveti obligatia pastrarii diverselor documente ale firmei intre 5 si 50 de ani. Daca aceste documente sunt candva verificate si sunt constatate nereguli, persoanele care le-au savarsit vor putea fi trase la raspundere. Nu are nici o importanta daca firma mai exista sau a fost radiata, vanduta, impartita. Persoana care a savarsit actele poarta raspunderea pana la prescrierea faptelor.