avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot obliga fosta sotie la plata chirie pt ap.meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot obliga fosta sotie la plata chirie pt ap.meu propriu in care ea locuieste dupa divort

buna ziua,
am divortat, cei 2 copii fiind incredintati fostei sotii; am locuit impreuna cu acestia in acel apartament, pana la separarea in fapt; ea a ramas cu cei 2 copii sa locuiasca in continuare acolo, doar prin bunavointa mea; nu are nici macar buletin la acea adresa; In partaj este o alta locuinta in constructie inceputa in timpul casatoriei, din banii parintilor mei. Desi nu a contribuit cu nimic, doreste jumatate din aceasta casa, doar pe premiza ca e bun dobandit in timpul casatoriei.
1. O pot obliga la plata unei chirii pt apartamentul unde locuieste cu cei 2 copii, dat fiind faptul ca procesul de partaj va dura mult, iar ea nu accepta niciun alt aranjament financiar?
2. Pot fi obligat sa le asigur locuinta copiilor desi ei sunt incredintati mamei, care nu are o locuinta proprie?

Cel mai recent răspuns: dan-adrian , utilizator 00:44, 15 Iunie 2011
Pai de ce e numai o alta locuinta in partaj?
Apartamentul in care aceasta locuieste al cui e? Nu e bun comun?
Si daca nu e bun comun si nici proprietatea ei atunci al cui e?
Cu privire la copii ... aveti o obligatie legala de intretinere ... chiar daca sunt incredintati mamei, ambii parinti aveti obligatia de a le asigura conditiile necesare pentru crestere si educare ... iar daca acestia nu ar avea unde sa locuiasca, i-ati lasa sub cerul liber? Impreuna cu fosta sotie trebuie sa gasiti o solutie.
Apartamentul in care locuieste fosta sotie si cei 2 copii este proprietatea mea, nefiind un bun comun partajabil. Cealalta ''locuinta'' este de fapt o casa in constructie(structura de rezistenta+acoperis), unde au fost oprite lucrarile in vederea finalizarii partajului. Ideea este ca doresc sa recurg la aceasta solutie cu obligarea la plata unei chirii, dat fiind ca nu pot ajunge la o solutie pt finalizarea partajului, pretentiile financiare ale fostei sotii fiind de-a dreptul exorbitante, in conditiile in care parintii mei au finantat lucrarile de construire. Mentionez faptul ca platesc si o pensie alimentara conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei de a locui in aceeasi casa dupa divort Florentina_A Florentina_A In conditiile in care locuinta este dobandita de sot in afara casatoriei, iar din aceasta casnicie au rezultat 2 copii minori, ce drept are sotia de a ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord urmat de partaj...speta! vlsdan vlsdan Dupa finalizarea divortului (de comun acord) cei doi soti nu mai pot locui in acelasi apartament (asa au hotarat si asa e normal sa fie!). Deoarece in ... (vezi toată discuția)