avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deducere personala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deducere personala

Buna ziua,
ma lovesc de o problema si as dori sa ma sfatuiti.Mama mai are trei ani pana la pensie si nu mai are niciun fel de venit.A mers la CASS ca sa se intereseze de plata contributiei la sanatate si i-au spus sa plateasca retroactiv pe ultimii 4 ani si nu are de unde.Am inteles ca pot sa o iau eu in ingrijire si sa beneficieze de asigurarea mea.Cum se procedeaza?Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 20 Iunie 2011
am si eu o dilema...am fost la CJAS pt a afla cum poate tata sa fie coasigurat.mi s-a spus sa fac o declaratie la notariat ca sunt de acord sa il iau pe tata in intretinere si ca acesta nu are nici un venit,si sa aduc de la serviciu o adeverinta de salariat.Le-am facut si la CJAS mi-au dat o adeverinta de coasigurat pe numele tatalui meu.Nu am facut declaratia pentru deducere la serviciu.Stiu ca mama a trebuit sa faca o declaaratie la notariat pe propia raspundere ca e deacor da o iau in intretinere si ca nu are venit.Este o problema daca nu am dus actele la serviciu pt deducere?Tata este internat si am dus adeverinta data de CJAS.iar una dintre asistente mi-a spus ca e buna hartia iar alta nu.Am facut ceva ilegal?
mi-e teama sa nu am probleme mai tarziu ...
Nu e nici o problema. Coasigurarea la sanatate nu are legatura cu deducerea personala pentru impozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti luati in intretinere carabusdemai carabusdemai buna ziua! va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: eu sunt salariat iar mama mea este casnica, tata pensionar. as vrea sa o iau pe mama ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru rude care nu lucreaza spring1 spring1 Bua ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii, daca aveti idee Mama mea este casnica. In prezent ii platesc eu contributia CAS (direct la ... (vezi toată discuția)
Coasigurare cas pentru ruda aflata in alt oras Gabi-M Gabi-M Buna ziua, Sunt angajat full-time ca programator la o firma din Galati de 5 ani. Sunt domiciliat in Galati, cu adresa din Galati trecuta in buletin. Vreau ... (vezi toată discuția)