avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este obligatoriu sindicat intr-o unitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este obligatoriu sindicat intr-o unitate?

Buna ziua,
vrem sa incheiem un ccm la nivel de unitate. as dori sa stiu daca este obligatoriu sa avem sindicat la nivel de unitate sau sunt suficienti reprezentanti ai salariatilor. exista un numar minim de reprezentanti ai salariatilor?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:33, 15 Iunie 2011
Nu este obligatoriu, nr.reprezentantilor salariatilor il stabileste adunarea salariatilor dar este indicat ca toate ocupatiile sa fie reprezentate.
Nu e obligatoriu sa fie infiintat un sindicat. E suficient ca salariatii sa-si aleaga reprezentanti si pe ei ii invitati la discutii pentru incheierea contractului colectiv la nuvel de unitate si tot cu ei incheiati si procesul verbal de negociere ca si semnarea contractului.
exista un convocator tip pentru negociere sau cum se procedeaza?
Nu e un model standard. Concepeti o invitatie catre cei alesi ca reprezentanti in care sa apara, locul, data, ora, motivul, eventual anexati si o propunere de contract venita din partea dumneavoastra si pe care sa se inceapa discutiile. Informatii suplimentare puteti vedea si pe adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate pentru incepatorii in hr andreea.cobianu andreea.cobianu lucrez la o firma nou infiintata, caen 1814, si ma ocup de personal. avem 50 de muncitori necalificati, 1 responsabil ssm/psi, 1 translator, 6 CTC, 3 sefi de ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)