avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O hotarare, care din diverse motive nu a putut fi ...
Discuție deschisă în Executare silită

O hotarare, care din diverse motive nu a putut fi pusa in executare...

1). Parata dupa ce a primit hotararea de divort si incredintarea minorului tatalui (fac mentiunea ca a fost citata regulat la adresa declarata din ITALI) nu a mai dat nici un semn de viata. Prin hotarare era obligata la plata cheltuielilor de judecata si plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului. S-au facut toate diligentele legale privind punerea in executare silita a titlului. Deasemeni Parchetul a pus-o in urmarire internationala (raspunsul a fost ca nu mai locuieste la adresa respectiva si din informatiile Sectiei de Carabinieri din Localitatea X Italia,se presupune ca a plecat in Spania);:((
Intrebarea; Dupa aproape 4 ani, si minorul se apropie de majorat se mai poate pune in executare titlul executoriu pus pe sentinta X cu toate dispozitiile retroactiv. ?? Aceasta in cazul cand parata isi face aparitia.:))

2) Aceeasi parata inainte de evadarea sa in ITALIA a contractat un credit de 10.000,00 lei, fara ca sotul ei sa cunoasca acest fapt, si, punand garant o prietena de a ei, deasemeni si prietena disparuta tot prin ITALIA. Si ex.sotul primeste regulat "Notificari"de la banca Y.
Intrebare;; Poate banca sa-l execute pe ex.sotul disparute?, acesta nu astiut si nuci nu a semnat contractul de credit, ??
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:14, 16 Iunie 2011
Orice acțiune prin care se valorifica un drept de creanță , adică o datorie, se prescrie într-un termen de 3 ani, termen instituit de art. 3 din decretul nr.167/1958, în prezent încă în vigoare iar potrivit art. 7 alin.1 din același act normativ prescripția începe să curgă de la data când se naște dreptul la acțiune adică în cazul dv-stră la data când a rămas definitivă hotărârea despre care faceți vorbire.
Acest termen se aplică tuturor acțiunilor personale, indiferent de izvorul concret al raportului juridic obligațional. în cazul pensiei de întreținere fiind vorba de o prestație - obligație succesivă, stabilită pentru fiecare lună până la majoratul minorului acest termen de prescripție de trei ani se calculează distinct pentru fiecare termen de plată adcă pentru fiecare lună.

Cat despre executarea sotului .... este exclusa. Nu exista posibilitatea ca sotul sa fie executat silit daca nu apare in contractul de credit.

Atentie insa sa nu fie cumva girant sau coplatitor ca atuci situatia se schimba, daca insa nu are nici un amestec in contractul de credit nu va fi executat silit.

cu stima,
Nu,, este coplatitor sau girant, pentru ca el nici nu a avut habar de acel contract si nici nu la vazut barem. Asa cum am aratat, girant s-a pus o prietena a ei, cu care a plecat in Italia si au disparut fara urma,,,,:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare ducubc ducubc ce se poate intampla cu cu un credit de consum luat in decembrie 2005 achitat partial, m-am saturat de 3 ani de telefoane de la o firma de recuperare! (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Cum ecu sechestrul asigurator? divna divna Va salut respectuos si va rog sa-mi raspundeti cu cea mai mare seriozitate....sotul meu se afla intr-un proces penal,in faza de fond, are calitatea de iculpat ... (vezi toată discuția)