avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor fff urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor fff urgent

scuze , sunt foarte stresata!

sunt contabile intr-o firmaintr-un oras de provincie, cu capital privat straint,patronul este din Israel si patronul nu vine aici la sediu, am urmatoarea problema:
astazi am primit un avertisment sris semnat de directorul general si de directorul economic, dar eu nu am vrut sa-l semnez si au zis ca-l trimite prin posta cu confirmare de primire.care sunt consecintele?
avertismentul s-a facut fara sa se faca o cercetare asa cum crie in codul muncii doar s-a tinut o sedinta la care am fost luata prin surprindere si mai ales am fost jignita si agresata verbal, am vazut doar ca au semnat toti colegii,in afara de cei de la filiale(caci avem si filiale in tara) asta a fost pe data de 22.07.2008 si astazi 24.07.2008 mi se da avertisment
este legal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 5 August 2008
"Avertismentul scris" este singura sanctiune care se poate da fara o cercetare disciplinara prealabila (art.267(1) din Codul muncii).
Am cateva nedumeriri:
1. Ce legatura are lipsa patronului din tara cu sanctionarea dvs.?
2. Care este motivul sanctionarii?
In Regulamentul intern al societatii sunt prevazute abaterile disciplinare si sanctionarea lor. Atunci cand vi s-a dat decizia de sanctionare nu scria in ea ce articol din Regulament ati incalcat?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ziua buna

tudorvaleriu: permite-mi sa te corectez ... art. 267 alin. 1 Codul Muncii .... graba :)
nu scria nici un articol doar"comportament necorespunzator" sau asa ceva ca nu-l mai am.
ca sa fiu mai explicita: eu la aceasta unitate lucrez din 2004 si sunt o foarte buna profesionista,am gasit toata evidenta
la pamant muncesc cate 9-10 ore pe zi ,cunosc foarte bine programul de contab.cu care lucram si am invatat-o si pe sefa mea dar ea este buna prietena cu colega(care nu stie mai nimic) dar tot timpul se duce si ii spune tot felul de baliverne de ex. pe 22.07.2008 nu am vrut sa-i dau oglida mea sa se uite si m-a spus sefei ,iar sefa directorului general
iar in legatura cu patronul ,dumnealui nu stie ce se intampla doar din ceea ce se spune si as vrea sa ajung la el ca sunt
provocata tot timpul si amenintata de sefa mea .eu sunt si singura tataroaica din unitate , toti ceilalti s-au unit impotriva mea.
ce consecinte pot sa am daca nu am semnat?
VA ROG SA-MI RASPUNDA CINEVA!
am 51 de ani si 32 de ani de vechime si in pana acum nu am avut nici un avertisment!
VA ROG...RASPUNDETI-MI nu stiu ce sa fac!
mi s-a dat numai mie avertismentul , colegei mele care m-a jidnit nu i-a dat!
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
netia, utilizator
Pentru Sasha:
Ai dreptate, multumesc, am corectat greseala.:surrender:
Pentru netia:
Intr-adevar sunteti intr-o situatie neplacuta. La experienta dvs. ar fi trebuit sa evitati asemenea incidente. Un avertisment nu este un capat de tara dar era bine sa nu fie. Cred ca au vrut numai sa va "sperie" sau sa va "cuminteasca". In decizie ar trebui sa scrie si unde si pana cand va puteti adresa cu contestatie. Daca nu e asa, decizia este nula.
Un sfat de la un om mai in varsta decat dvs.: Sa va faceti ca nu va pasa si sa va vedeti de treaba in continuare. Meseria nu v-o poate lua nimeni. Cand mai invatati pe cineva din tainele meseriei nu mai spuneti chiar tot, mai pastrati cate ceva ca sa aiba ei nevoie de dvs. Va doresc succes!
Multumesc mult pentru raspuns!
Scuze , inca o intrebare: pot sa dau prin registratura o Nota Explicativa , intrucit nu am avertismentul ca nu l-am primit,?
Va rog , cum sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
netia, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca adinaba adinaba Buna dimineata, As dori sa detaliez o problema pe care o intampin la locul de munca. In luna martie sefa mea a decis sa aplice o sanctiune persoanelor care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)