avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cm sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cm sarcina si lauzie

BUNA ZIUA

Am un concediu medical de sarcina si lauzie (este initial) intrebarea mea este daca plata concediului se face din fondul de salariu sau din cci.Adica trebuie platit primele 5 zile de angajator si urmatoarele sunt platite din cci (ca la un concediu normal?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 18 Iunie 2011
concediul de sarcina si lauzie(cod 08) se plateste de catre casa de sanatate din prima zi pina in ultima zi.
Din OUG 158/2005:
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical zile suportate de angajat si angajator Anaj Anaj Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca sunt corecte urmatoarele afirmatii: 1. Primele 5 zile calendaristice (din care platite doar zilele lucratoare) se suporta ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie donya donya BUNA ZIUA.AM O NELAMURIRE IN CEEA CE PRIVESTE UN CONCEDIU DE SARCINA SI LAUZIE.SPER SA MA POATA LAMURI CINEVA.DECI AM O SALARIATA CARE DIN 1IULIE 2009 SI PANA ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in concediu prenatal? ccrina88 ccrina88 Buna ziua, Cand pot intra in concediu prenatal? Data probabila a nasterii este 01.12.2013. Pe perioada concediului prenatal o sa mai primesc salariu, si ... (vezi toată discuția)