avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit cladiri

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: Detin un imobil (constructie + teren) si actualmente platesc impozit pe cladire si teren.

Daca ma asociez cu o persoana juridica pentru a desfasura o activitate de invatamant, eu venind cu imobilul iar cealalta persoana cu activitatea didactica, sunt scutit de la plata impozitelor sau nu?

Va mulumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:44, 16 Iunie 2011
Atata timp cat imobilul ramane in proprietatea dumneavoastra, si doar il inchiriati printr-o forma de contract catre viitoarea firma sau ong care va derula activitati scolare, atunci veti plati in continuare impozitul datorat de persoanele fizice. Daca veti aduce imobilul ca aport la capitalul social al firmei, la infiintare, sau ca aport la constituirea patrimoniului initial al ong, deci nu veti mai fi dumneavoastra proprietara, atunci se poate discuta de scutire la impozit dar mai cititi si prevederea din codul fiscal:nu datoreaza impozit cladirile care constituie patrimoniul unitatilor si institutiilor de invatamant de stat, confesional sau particular, autorizate sa functioneze provizoriu ori acreditate, cu exceptia incaperilor care sunt folosite pentru activitati economice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființarea unui ong in vederea deschiderii unei scoli primare private Rodivas Rodivas Buna ziua, As dori sa aflu dacă in vederea infiintarii unei scoli primare private e mai bine sa pornim acest demers prin intermediul unei fundații sau ... (vezi toată discuția)
Minorul plateste impozit pe cladiri, terenuri,... Florentina Mihaela Florentina Mihaela Buna seara! As vrea sa stiu daca fiica mea de 14 ani poate fi scutita de plata impozitului pe cladiri, terenuri, etc. Aceste bunuri le-a mostenit de la tatal ... (vezi toată discuția)
Cutire de impozit pe cladiri (apartamente) noi viorelh viorelh buna ziua, As dori sa aflu in ce masura mai exista scutiri de impozit pentru un apartament nou ( bloc construit in 2007) si obtinut tot in 2007 printr-un ... (vezi toată discuția)