avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda

Salutare tuturor,
am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat clauzele contractuale - nu a platit arenda nici macar dupa un an da a beneficiat de subveniile acordate prin intermediual APIA, doresc rezileierea contractului. Doresc anularea acestui contract si implicit a drepturilor arendasului pe aceasta suprafata - ma refer la subventiile pe suprafata. Nu doresc sa ajung in tribunal daca el retrage cererea de subventie la APIA intrucat as fi de acord sa renunt la drepturile rezulate din contractul de arenda dar oricum as dori sa stiu care sunt pasii pentru anularea contractului. In cazul in care nu isi va retrage cererea de subvenie as dori sa imi cer drepturile rezulatate atat pentru anul trecut cat si pentru anul acesta - care sunt pasii si posibilitatile?

Va multumesc.

v.r.
Cel mai recent răspuns: valnord , utilizator 10:34, 17 Iunie 2011
Va multumesc foarte mult foarte mult domnule Neagu. Am o ultima intrebare intrucat nu am doar un "musteriu". Un altul nu a platit de cativa ani buni si nici nu intentioneaza daor ca spre norocul meu contractul a ajuns la termen. Este adevarat ca acest tip de contract da posibilitatea arendatorului - in caz de neplata - sa solicite titlu executoriu?
Da. E foarte adevarat. E direct titlu executoriu fara a mai trece printr-o judecata. Veti putea apela la un executor dar numai dupa ce trece termenul din contract in care el trebuia sa va dea valoarea arendei in bani sau in natura. Cand veti merge la executor, sa aveti originalul contractului de arenda, buletinul si o suma de bani de max. 300 lei.
Multumesc mult.

v.r.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

fonduri apia badila steluta badila steluta bunaziua! am un ctr. de arenda cu un proprietar ce detine 150 ha acesta doreste anularea ctr. dar intre timp a depus si cerere de plata pt suprafata ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arendare kero kero Mama mea a decedat in aprilie si avea 10 Ha teren dat in arenda unui prieten. Timp de 3 ani nu a mai primit nimic de la el iar acum cand am mers la el la fel ... (vezi toată discuția)