avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum e posibil?!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum e posibil?!!!

o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un copil,iar eu nu figurez in certificatul copilului(care defapt nici nu exista) pentru ca mama a reusit sa ma duca de nas si sa reusesca probabil sa dea spaga ca sa scoata copilul din maternitate,cesanse reale mai am ca sa reusesc sa fiu scris poate pe un viitor certificat de nastere? noi stam despartiti..de putin timp,ideea este cum reusesc sa ajung la maternitate si la starea civila si sa pot spune ca acest copil este al meu?
Cel mai recent răspuns: ichimgeorge , utilizator 01:11, 17 Iunie 2011
cred ca e ceva de genu il dau pe el la o parte dupa care merge la primarul judetului de pe raza caruia s-a nascut copilul la oficiul de stare civila ,plateste amenda caci are cu ce si pastreaza copilul cu numele de familie pe care ea il vrea iar pe mine ma exclude definitiv din viata copilului ,iar dupa ce v-a obtine acest certificat de nastere v-a putea sa iasa cu el de pe teritoriul romaniei fara ca eu sa stiu sau sa am vreun drept asupra copilului.deci ce este de facut?
dacă spuneți că de la nașterea copilului a trecut mai mult de un an, și sunteți sigur că nu există certificat de naștere, dv/tră sau mama trebuie să promovați cerere de înregistrare tardivă la instanța de judecată. nu poate interveni la nici un primar după trecerea unui termen de un an. iar fără certificat de naștere nu poate pleca cu copilul din țară.
Pentru ca copilul a depasit varsta de 1 an se poate face doar in instanta. Se incepe procedura de declarare intarziata a nasterii.

Legea spune ca copilul conceput in timpul casatoriei este tot al sotului legal. Deci legea il recunoaste pe sotul actual drept parinte legal.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
sa inteleg ca pot eu sa promovez aceasta cerere tardiva in instanta de judecata sau cu acordul mamei sau amandoi?
parerea mea este urmatoarea domnisoara incearca sa pastreze numele israelian din urma divortului avand 2 cetatenii.
e adevarat ca puteam sa inregistrez eu copilul pe numele meu al tatalui si fara sa treaca atata timp.singururl dezavantaj fiind acela ca ,copilul nu avea un nume israelian ci unul romanesc?
ea este divortata in israel dar momentan acest divort nu este recunoscut in romania
copilul este al meu iar ea nu a mai parasit romania de peste 3 ani deci copilul este al meu cetatea roman si se poate demonstra prin test adn.
de ce se tot vorbeste despre un sot actual daca el nici macar nu exista?
este divortata.

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire florentina_radeanu florentina_radeanu Buna ziua. Am 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Prietenul meu a fost casatorit pana in urma cu 2 ani. Atunci a decis sa se desparta de sotia lui, ... (vezi toată discuția)