domnișoara nu poate avea două cetățenii. cetățenia nu se obține prin căsătorie ci în anumite condiții stabilite de fiecare țară în parte. copilul în schimb, dacă este trecut în actul de naștere ca fiind fiul doamnei cu soțul israelian are dublă cetățenie.
dacă acest lucru s/a întâmplat și dv/tră nu aveți cunoștiință trebuie să vă judecați cu amândoi și să vă obțineți drepturile de tată.
dacă în continuare susțineți că nu există certificat de naștere puteți promova dv/tră o acțiune pentru înregistrare tardivă a minorului, chiar și în lipsa oricărei dovezi scrise și fără acordul nimănui, declarația dv/tră de recunoaștere a paternității în fața instaței echivalează cu o recunoșatere autentică și coroborată cu o expertiză ADN ar putea duce la obținerea unei soluții favorabile.
Dansa este inca legal casatorita in Romania pana cand divortul nu este rescunoscut in Romania.
Art. 53 Codul Familiei
Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Copilul nascut dupa desfacerea, declararea nulitatii sau anularea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea sa a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorie. Dispozitiile art. 51 sunt aplicabile si situatiilor prevazute in prezentul articol.
Art. 54
Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului.
Actiunea in tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil; ea poate fi continuata de mostenitori.
Actiunea se introduce de catre sotul mamei impotriva copilului; daca acesta este decedat, actiunea se porneste impotriva mamei sale.
Mama sau copilul introduce actiunea impotriva sotului mamei; daca acesta este decedat, actiunea se porneste impotriva mostenitorilor lui.
Daca titularul actiunii este pus sub interdictie, actiunea va putea fi pornita de tutore.
Mama copilului va fi citata in toate cazurile in care nu formuleaza ea insasi actiunea Daca sotul este pus sub interdictie, actiunea va putea fi pornita de tutore, insa numai cu incuviintarea autoritatii tutelare. In toate cazurile, mama copilului va fi citata.
Art. 55
Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de trei ani de la data nasterii copilului. Pentru sotul mamei, termenul curge de la data la care a luat cunostinta de nasterea copilului.
Daca actiunea nu a fost introdusa in timpul minoritatii copilului, acesta o poate porni intr-un termen de 3 ani de la data majoratului sau.
Reclamantul poate fi repus in termen, in conditiile legii.
în ceea ce privește divorțul din Israel înscrisul care atestă acest divorț trebuie recunoscut de legislația noastră. dacă este vorba de o hotărâre judecătorească trebuie urmată procedura de recunoaștere a unei hotărâri străine, iar dacă este vorba de un înscris oficial, acesta trebuie tradus, legalizat și urmată o procedură de transcriere. toate acestea le poate face numai domnișoara. până atunci, este căsătorită.
adica mai exact eu nu am nici un drept asupra copilului?trebuie sa o actionez pe ea in instanta ca sa imi recunosc copilul si mai pe scurt acesta sa aibe un certificat de nastere?
sunt derutat si confuz....
ea urmeaza un proces in care sa-i fie recunoscut acel divort din israel dar eu ce fac pana atunci?astept ca ea sa fie necasatorita in romania ca sa pot sa cer paternitatea copilului meu?
Leguitorul a presupus ca atunci cand exista o casatorie, ambii soti nu vor avea relatii extraconjugale si deci vor avea copii doar din casatorie.
Sotia inteleg ca a inceput o procedura in exequatur pentru recunoasterea hotararii din Israel. Legal, dvs puteti cere in instata inregistrarea tardiva a nasterii dar mama trebuie sa recunoasca ca sunteti tatal altfel va fii trecut prin prezumtie sotul doamnei.