avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu o societate recuperari creante!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu o societate recuperari creante!

Buna seara, am tot cautat prin forum o situatie similara ca a mea dar nu prea am dat de ea. Sa incepem: Sotia(la momentul contractarii creditului nu eram casatoriti) mea a contractat un credit la X cu cativa ani in urma, dupa o perioada nu a mai putut plati ratele, ulterior a preluat cazul o firma de recuperari si anume Y. In 2010 februarie sa semnat cu susnumita firma de recuperari o intelegere de plata, dar avand in vedere ca in vara salariile s-au taiat nu am putut mentine intelegerea de plata.Si au inceput presiunile din partea firmei (ba ca nu ne mai pot tine dosarul, ba ca platim prea putin, ba ca nu am respectat intelegerea de plata, desi inainte de taierea salariilor am contactat firma de recuperari si am instiintat ca daca se vor taia salariile nu vom putea mentine intelegerea semnata iar ei atunci au zis ca ramane de vazut daca va fi asa sau nu) La ora actuala mai efectuam plati, desi au existat si luni in care nu am putut plati dar incercam sa platim cat de putin, dar cei de la firma de recuperari ne tot ameninta ca nu ne mai accepta platile asa de mici si ca nu ii intereseaza ca suntem bugetari si ca avem salariile asa cum le avem. As dori un sfat cum as putea sa procedez in continuare (mentionez ca din suma initiala de 34.000 Lei am platit deja 50% din valoarea ei pana acum) deoarece as dori sa continui platile la firma de recuperari si sa nu ajungem la o executare silita ca pe langa faptul ca nu au ce executa decat un salariu de 1400 lei (cu tot cu norma de hrana adica 744 lei) ei tot inista ca ne da dosarul in instanta si ca ne executa. Desi le-am comunicat ca daca vor executa salariu nu vor mai primi nici macar cat le dam noi lunar se pare ca tot nu vor sa accepte varianta. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
CrxBZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:15, 17 Iunie 2011
nu aveti ce face decat sa platiti cat puteti, daca mai puteti
par de platit mai platim, dar sumele nu mai sunt la fel de mari ca inainte de taierea salariilor si asta nu prea le convine celor de la Creditexpress
nu le-o conveni, dar ar trebui sa fie constienti ca in lipsa unor bunuri de valoare, nu au ce executa decat venituri, ori prin poprire, nu pot obtine mai mult de 1/3 din salariu.
singura chestie ce va incurca, e ca datoria se va mari cu cheltuieli de judecata si executare. asta cu datul in judecata in cazul asta, mi se pare rea-credinta, dar nu aveti ce le face
Buna ziua,

interventie moderator

Reamintesc anumitor useri participanti la aceasta discutie:"2.11. Identificarea unor persoane, fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele."

In acest sens, rog frumos editarea mesajelor (stergerea denumirilor s.c.) care incalca aceasta dispozitie.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - societate recuperatoare damaschin damaschin am facut un credit de 15000e la banca nu am mai platit 3 luni ratele a 4 luna am platit restantele adica850 e fara sa platesc luna in curs cind am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Incepe procedura de recuperare a datoriei ! Adi1991 Adi1991 Buna ziua! In cazul neplatii unei datorii la o firma de recuperari am fost anuntat ca incepe procedura de recuperare a datoriei , firma (recuperarea creantelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita? adi1985ab adi1985ab Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti. Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub ... (vezi toată discuția)