avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - societate recuperatoare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - societate recuperatoare

am facut un credit de 15000e la banca nu am mai platit 3 luni ratele a 4 luna am platit restantele adica850 e fara sa platesc luna in curs cind am vrut sa platesc luna in curs nu mi a u mai luat bani ca ma vindusetra unei firme am intrebat de ce nu mau anuntat si pe mine nu miau raspuns la un interval de timp am fost sunat de firma si am facut o intelegere cu ei de 200e lunar defapt ei au vrut chiar daca eu le am spus ca nu am de unde sa platesc am platit o perioada si la fel nu am mai putut sa platesc am semnat un nou angajament de o suta de euro dar nu am mai reusit sa platesc decit o perioada am sunat pt o reesalonare si mi sa spus ca de la 48000 sa ajuns la 84000 am ajuns la o intelegere verbala cu ei sa platesc 200 roni pe lunadarsurpriza am primit de la asa zisa ececutoare silita sa platesc in tro zi toata suma daca nu o sa fiu executat silit mentionez ca banca cind mia incasat cei 850 e deja ma vindusera l iar acum bomba este ca am fost invatrat de avocata mea sa platesc in contu de la banca sa vedem este inchis sau nu din moment ce mau vindut si surpriza este ca contul este deschis iar banca mia incasat bani este corect ce fac?
nu nu este corect de ce mi au luat bani daca ma u vindut intreebarea mea este normal ca un executor judecatoresc sa emita o notificare ca o sa fiu executat silit semnata de firma si nu de el personal ? pot fi executat silit fara sa fiu chemat in instanta ? se pare ca sunt niste magarii la mijloc multumesc astept un raspuns

[ editat de moderator- va rog sa cititi regulamentul de postare in forum si sa nu mai mentionati in postarile dvs numele societatilor implicate, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:14, 23 Aprilie 2013
Sa te linistesc un pic !!

Mama mea cred ca avea vreo 10 000-12.000 pe la 8-9 banci ,adica toata suma nu depasea 12-000 euro.,Cu timpul Domnul Boc ia taiat salariu si sporurile ,nu a m-ai putut sa plateasca la unele banci deloc si la una din ele in intervalul de 2-4 ani a strans 90 zile intarziere de plata ,adica nu ca a avut intr-un an 3 luni in care nu a platit ,doar ca in loc sa plateasca pe data de 5 ia platea pe 6 si uite asa avea o zii intarziere ,o luna o zii alta luna 2 zile si in 4 ani a strans 90 zile ....Banca fara instiintare fara nimic a vandut contractul catre recuperatori ....In luna care trebuia sa plateasca inainte de a ajunge la banca s-a trezit acasa cu plic de la recuperatori ca in termen de XX zile ,vreo 5-10 zile trebuie sa achite suma totala ,ca daca nu va fii executata silit ..Speriata pe atunci a sunat la iei si mama le-a spus ca din cauza taierii salariului poate da decat 400 ron lunar ,cei de acolo au spuu AAa este putin Doamna ...ei bine atunci nu va m-ai dau nimic.

In anul 2009 -2010 trimiteau lunar astia plicuri cu somatii ca daca nu plateste o executa silit,somatiile erau de pus in rama ,ba cu un vultur rosuu,ba cu ciocanul ala de judecator doar doar la intimidare .
Bineinteles ca daca nu a avut sa dea rata lunara cat era de unde avea ea in 5 zile sa dea sute de milioane..Unele banci au fost m-ai destepte in sensul ca fara a fii chemata in instanta i-au putut face oprire pe salariu dar pe partii mici ,adica nu putea lua o singura banca jumatate din salariu,cii doar o mica parte ,Acum m-ai ia decat putin peste jumatate ,restul sunt opriri salariale ale bancilor .

SI de executat nu aveau ce se execute ,nu a girat cu casa sau alte bunuri.Asa s-a inbolnavit la inceput de frica executarii silite ,dar usor usor a vazut si ea ca nu are ce sa ii execute.II rogi pt ca nu ai posibilate sa le m-ai platesti o rata mare pt cei 3 ani pe care ii m-ai ai credit la iei sa iti faca rata m-ai mica dar sa iti mareasca durata creditului in asa fel sa iasa ei in castig cu 1 an de plata si tot nu vor.
Niste camatari legalizati asta sunt.si apropo poi daca aveau ei puterea de a executa creditele astea mici de max 20 000 care nu au fost girate cu nimic faceau ei de multa vreme ,dar uite ca nu pot .
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
badboy20cm, utilizator
sa inteleg ca sunt decit amenintari?
problema este ca am casa pe numele meu chiar daca nu am girat cu ea mie tot mie frica?
Asta este politica recuperatorilor ,amentirea cu executarea silita ,credema si mama mea are casa dar cum eu sunt fiul ei am si eu parte .Nu a girat cu ea nu mi-o poate lua .

Sunt ani de zile in care daca aveau putere recuperatorii puteau sa ii ia casa,dar nu pot .

Nu esti nici primul nici utimul care din motive personale nu isi achita un credit ,sunt milioane de oameni cu credite de nevoie personale care nu au m-ai platit din cauza nu ca nu vor ei sa plateasca ,dar nu au de unde ,una e sa fii rau si sa nu vrei sa platesti si alta este sa nu ai de unde da ,dar nici asa in 5 zile sa achiti tot .

Unii au inteles altii nu,m-ai au si bancile pierderi nu numai castig ,vina este a lor ca au dat credite fara garantii.

Poi stam sa ne inbolnavim de nervi ,stres ca vine xx de nu stiu recuperator si cica ma executa silit ..

Daca putea nu m-ai te ruga sa ii dai banii ,venea cu executarea in fata si te executa silit..

M-ai incearca sa vb cu ei sa inteleaga (cu toate ca nu vor)sa cade-ti la pace sau sa achiti o rata lunara fixa .

Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
badboy20cm, utilizator
Domnule bad Boy,

Ar trebui sa stiti ca bancile respective i-ar fi putut executa oricand apartamentul mamei dvs, pentru ca nu trebuie sa il ipotechezi, ca sa poate fi executat, simplu fapt ca ai o datorie la cineva ( nu doar banca_) insemanca ca in caz de neplata iti pot executa silit orice bun din patrimoiu.

In rest aveti dreptate, firmele de recuperari nu fac decat sa ameninte, in asta consta tehnica lor de recuperare .

Alte discuții în legătură

Amentintari din partea bancii cu executarea silita ! badboy20cm badboy20cm :((nu stiu cum sa o mai ajut pe mama care are vreo 11 credite ,inainte sa creasca euro,dobanzile si sa vina criza ,cu acelasi salariu le facea fatza la aceste ... (vezi toată discuția)
Credite bancare VanAlexander VanAlexander Buna ziua, numele meu este Alexandru ,am 22 de ani si sunt din Petrosani,acum 2 ani am facut o descoperire de card pe vremea cand lucram de 25 de milioane ... (vezi toată discuția)