avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL ilegala

As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale.
nu am niciun rol in CL, ma afecteaza ca simplu cetatean.
cererea prealabila, adica cititi art.7 din Legea nr.554/2004 Contencios administrativ, inainte de a se adresa instantei de CAF persoana care se considera vatamata intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente(sau autoritatii ierarhic superioare- prefectura judetului in cazul dvs, trimiteti cu confirmare de primire) in termen de 30 zile de la data comunicarii actului, revocarea in tot sau in parte a acestuia. Dupa aceea daca primiti un raspuns favorabil sau nefavorabil ori nu primiti deloc va adresati CAF.
Succes!
Imi cer scuze, n-am observat ca doreati detalii. Este vorba despre un Regulament de Convietuire Sociala care cuprinde si un capitol referitor la animalele de companie. Am sesizat FNPA, care a trimis o adresa la primarie inaintea adoptarii hotararii. Cu toatea astea acel Regulament a fost adoptat in unanimitate de catre consilierii locali. Intrebam ce se poate face in acest caz?
pentru a putea produce efecte HCL daca are caracter normativ trebuie aduse la cunostinta publica iar daca sunt individuale de la data comunicarii care se face in 5 zile.Se comunica prefectului in 10 zile de la adoptare ptr a se obtine avizul de legalitate.Daca prefectul o considera ilegala o ataca in CAF si se suspenda de drept pana la solutionare de catre instanta.
Am inteles despre ce este vb , adresati-va prefectului cu plangerea prealabila si spuneti despre HCL cum va vatama dreptul faceti o copie dupa adresa FNPA si atasasati la plangere, cred ca va intelege si nu au sa obtina avizul de legalitate.

Alte discuții în legătură

Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Aviz legalitate julien_slbz julien_slbz In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)