cererea prealabila, adica cititi art.7 din Legea nr.554/2004 Contencios administrativ, inainte de a se adresa instantei de CAF persoana care se considera vatamata intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente(sau autoritatii ierarhic superioare- prefectura judetului in cazul dvs, trimiteti cu confirmare de primire) in termen de 30 zile de la data comunicarii actului, revocarea in tot sau in parte a acestuia. Dupa aceea daca primiti un raspuns favorabil sau nefavorabil ori nu primiti deloc va adresati CAF.
Succes!
Imi cer scuze, n-am observat ca doreati detalii. Este vorba despre un Regulament de Convietuire Sociala care cuprinde si un capitol referitor la animalele de companie. Am sesizat FNPA, care a trimis o adresa la primarie inaintea adoptarii hotararii. Cu toatea astea acel Regulament a fost adoptat in unanimitate de catre consilierii locali. Intrebam ce se poate face in acest caz?
pentru a putea produce efecte HCL daca are caracter normativ trebuie aduse la cunostinta publica iar daca sunt individuale de la data comunicarii care se face in 5 zile.Se comunica prefectului in 10 zile de la adoptare ptr a se obtine avizul de legalitate.Daca prefectul o considera ilegala o ataca in CAF si se suspenda de drept pana la solutionare de catre instanta.
Am inteles despre ce este vb , adresati-va prefectului cu plangerea prealabila si spuneti despre HCL cum va vatama dreptul faceti o copie dupa adresa FNPA si atasasati la plangere, cred ca va intelege si nu au sa obtina avizul de legalitate.
Aviz legalitate
julien_slbz
In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 ... (vezi toată discuția)