avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ziua de rusalii - zi libera platita?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ziua de rusalii - zi libera platita?

Buna seara!
Am si eu o intrebare cu privire la ziua de rusalii.
Este zi libera,asa cum este si 1 decembrie, 15 august
Doar ca la noi, acolo unde imi desfasor activitatea,in aceste zile noi lucram fara drag, dar cu mult spor , ca asa ni se cere
Si ca de fiecare data , pentru aceste zile , in loc sa fim platite dublu, cum cred ca este normal, noi sunt platite ca si la 8 ore, iar partea de dublu, ne'o plateste intr'o zi de concediu, adica ne mai adauga o zi de concediu de odihna pe langa cele la care avem dreptul (21 zile pe an).
Doar ca atunci cand suntem in concediu, ni se retine un bon de masa (din cele 20 pe care le luam lunar)pentru fiecare zi de concediu luata.
Asadar ne da o zi de concediu si ne ia un bon de masa.
E normal?
Cand am intrebat daca avem liber de rusalii, ni s'a spus ca avem de munca si trebuie sa venim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 17 Iunie 2011
spiridon vasilica a scris:

Asadar ne da o zi de concediu si ne ia un bon de masa. E normal?


Nu, trebuie sa primiti cate un bon pentru fiecare zi lucrata (8 ore = 1 bon).
Art. 11 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede ca :
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea şi nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrată din luna pentru care s-a efectuat distribuirea. Nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariaţii:
a) îşi efectuează concediul de odihnă, potrivit Legii nr. 6/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor şi, respectiv, potrivit contractelor colective de muncă;
b) beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 6/1992, precum şi de zile festive şi de sărbătoare legale, sau de alte zile libere acordate conform contractelor colective de muncă;
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masà Cosmi7 Cosmi7 Bună ziua, Vă rog să mă sprijiniţi cu un răspuns avizat privitor la următoarea chestiune: Tichetele de masă se acordă şi în cazul în ... (vezi toată discuția)
Acordare bonuri de masa simona bogdan simona bogdan Sunt angajat al unei companii in care salariatii au fost trecuti pe un program de training de 4 luni si conform codului muncii primesc o indemnizatie de 75% ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa in zilele libere agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina un salariat cu program de lucru inegal. a lucrat in ziua de Sf. Andrei 2012. A recuperat aceasta zi in data de 9.01.2013. Pentru ziua de 9.01.2013 primeste ... (vezi toată discuția)