Buna ziua,
Am cumparat impreuna cu "sotia" un apartament -inainte- de incheierea casatoriei in urma cu 10 ani. Astazi dupa o serie de procese incheiate prin renuntarea la un divort, ma gasesc din nou in aceeasi situatie de dinaite. Nu eu am depus actele de divort ci doar am incercat sa-mi refac familia. Nu mai locuiesc in acel apartament de 2 ani de la inceperea divortului. Apartamentul este lasat sa se deterioreze pentru ca eu sunt cel care "nu contribuie" la cheltuielile casei etc desi eu platesc gradinita celor doi copii, concediile, cheltuielile in spatamanile in care ea locuieste cu fetele la mine in localitatea in care stau acum. Cum se poate face o iesire din indiviziune pentru apartamentul proprietate comuna de dinaintea casatoriei? daca acest lucru este posibil si in ce conditii, fara divort.
si daca solicitati iesirea din indiviziune ce rezolvati? o sa va vindeti cota-parte din imobil unei terte persoane ??
personal nu inteleg motivul pentru care va complaceti intr-o astfel de situatie. dat fiind ca sunteti despartiti in fapt de doi ani de zile si cel mai probabil fiecare si-a refacut viata cu o alta persoana, nu inteleg de ce nu divortati?
nu zic ca este usor dar si sa fiti casatoriti doar asa pentru a da bine in societate, iar nu mi se pare (mie ) ok.
dvs. stiti cel mai bine, probabil ca nu doriti sa va rupeti definitiv de sotia dvs.
"roxanel" nu trebuie sa intelegeti -personal- motivul, doar ma intereseaza modalitatea de a iesi din indiviziune, divortul inca nu-l consider o solutie. Daca l-as fi considerat o solutie astazi nu ar mai fi fost tratat in acest mod pur si simplu nu ar mai fi existat acest subiect. Subiectul principal este iesire din indiviziune fara divort (teoretic ar trebui sa fie posibil deoarece nu poate fi obligat cineva sa detina o proprietate daca nu doreste) Nu se discuta de posibilitati financiare pentru sulta ci doar de o iesire din indiviziune. Modalitatea de a se face acest lucru, in instanta este singura posibilitate si ma intereseaza daca este sau nu posibil si ce se poate invoca pentru ca acest lucru sa nu se realizeze si sa se respinga actiunea.
Astazi copiii cui ii sunt incredintati pe timpul procesului? Nu se plateste pensie alimentara pe parcursul procesului?
Apartamentul cumparat inaintea casatoriei : sa stiti ca principiul partajului este impartirea in natura. Asa ca, sa nu va mire ca dupa ce platiti o groaza de bani pe taxa de timbru si avocat, judecatorul spune "tu o camera, tu o camera, restul e coproprietate fortata". Faceti partaj dar solicitati expres atribuirea bunului unuia singur dintre voi, cu plata sultei catre celalalt. Sincer....mai bine pentru buzunarul amandoura este sa se vanda apartamentul de comun acord si sa se imparta banii. Dar ma indoiesc ca ea va fi de acord.
Victimizarea sotiei...poate fi si reala. E greu sa cresti doi copii singura.
iesirea din indiviziune prin instanta cred ca este singura solutie, cum a spus si colegul partajul voluntar nu merge nu cred ca sotia este de acord sa mearga la notar
numai bine!
Vorbeam despre solutiile posibile dpdv juridic. Interpretarea psihologiei partilor...pe un alt site.