avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa discriminatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa discriminatorie

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire/curiozitate, si anume: unde se poate face o plangere/petitie privind o pedeapsa care comparativ cu alte fapte de o gravitate/prejudiciu mult mai mare a fost pedepsita peste masura de aspru!
Exemplul este urmatorul: o persoana este condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru un prejudiciu de 1500 euro, fapta este inselaciune, persoana respectiva nu are antecedente, iar o alta persoana comite tot o inselaciune iar pentru un prejudiciu de 100.000 euro primeste o pedeapsa de 5 ani!
Cum se poate spune ca prima fapta a fost incradata corect pentru prejudiciul creat daca la cea de a doua prejudiciul este infinit mai mare si pedeapsa doar cu an mai mare!
Este NORMALA aceasta diferenta?
Unde si cui te poti plange daca totul tine de "interpretabilitatea" data de judecatori!!
Va rog sa imi dati un raspuns cat de cat "lamuritor"!

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
nans, utilizator
Multumesc!
Cu alte cuvinte.. "Sa ii fie tarana usoara?"
Despre fapta care a fost disjunsa de dosarul intial si totusi in sentinta a fost cuprinsa, ce parere aveti? Nu era norma ca pedeapsa sa i se micsoreze la tmb?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
nans, utilizator
Stiti ca v-am zis mai demult ca situatia e foarte complicata.Si v-ati suparat pe mine.Eu doar atrageam atentia...

Cat priveste chestiunea cu disjungerea dupa parerea mea trebuia trimisa spre rejudecare cauza.
Nu inteleg totusi ceva.Instanta a admis apelul dar i-a mentinut pedeapsa?Asa este?
Stiti ca v-am zis mai demult ca situatia e foarte complicata.Si v-ati suparat pe mine.Eu doar atrageam atentia...

Da, dar asa de complicata, nu ne-am asteptat!

Cat priveste chestiunea cu disjungerea dupa parerea mea trebuia trimisa spre rejudecare cauza.
Nu inteleg totusi ceva.Instanta a admis apelul dar i-a mentinut pedeapsa?Asa este?

S-a dat pedeapsa pt fapta disjunsa, in acelasi dosar, insa tmb a "reparat" eroarea dar nu a modificat si pedeapsa, si acum dosarul este la parchet!
Teama mea este ca desi a fost condamnat pt ea sa nu i se mai aplice si vreun spor la pedeapsa, dupa judecarea noua!#-o

Da, ar fi putut scadea din pedeapsa odata cu admiterea caii de atac...
Exista aceasta posibilitate.
Din pacate, exista riscul de a se aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor.
Insa...exista si posibilitatea de a ramane la aceeasi pedeapsa fara aplicarea unui spor...
Parchetul va declara cale de atac si veti ajunge sa va tot judecati...dar finalul nu se stie niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate picika picika buna cu ce se pedepseste complicitatea in inselaciune? multumesc (vezi toată discuția)
Inselaciune bobyx bobyx am si eu o intrebare?am un prieten care are 17 ani si a inselat-o pe prietena sa sa-i dea niste aur din casa (in valoare de 700 euro) mama fetei a declarat ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru art. 215 al. 1, 2 si 3 si art. 290 cp veromonica veromonica Buna ziua, In anul 2005 am falsificat niste facturi fiscale pe persoane fizice ( in valoare aprox de 80 milioane lei vechi ) bani pe care mi i am insusit. ... (vezi toată discuția)