avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... seful incearca sa ma oblige sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

seful incearca sa ma oblige sa demisionez

In ziua de vineri 17 06 2011,ajuns la locul de munca,sunt intampinat de portar spunand ca patronul,i-a spus sa nu imi mai permita accesul in incinta societatii si sa imi completez o cerere de demisie pe care sa o las la secretariat.Nedumerit de aceste lucruri il astept pe patron pt a clarifica situatia,iar raspunsul la intrebarea pe care i-am formulat-o,DE CE SA IMI DAU DEMISIA? a fost.PENTRU CA NU MAI AM NEVOIE DE VOI SI NU MAI AM BANI SA VA PLATESC.nu doresc sa demisionez si nici el nu vrea sa ne concedieze,spun "ne concedieze"pt ca mai sunt 2 colegi in aceeasi situatie ca mine,va rog sa imi spuneti ce ar trebuii sa fac in continuare pt a rezolva aceasta situatie,si a nu pierde dreptul la somaj,de precizat ca patronul nu are probleme cu banii,el vrand ca sa angajeze alte persoane in locul nostru
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
moreno, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 18:35, 19 Iunie 2011
Angajatorul nu are dreptul de a va cere sa va dati demisia. In cazul in care angajatorul are probleme financiare reale poate face concedieri individuale sau colective dar nu are dreptul sa va oblige sa va prezentati demisia. Puteti face o reclamatie la ITM.

In cazul in care nu va permite sa mergeti la locul de munca faceti plangere la Inspectia Muncii si reclamati nerespectarea CIM si a Codului Muncii.

In cazul in care va prezentati demisia nu beneficiati de ajutor de șomaj.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
angajatorul nu are dreptul de a va cere sa va dati demisia, puteti face o reclamatie la ITM.


Sigur ca puteti sa faceti reclamatie la ITM, puteti sa-i creati probleme patronului...
Dar mai bine va intelegeti cu el sa mai colaborati o perioada de cateva saptamani, timp in care sa va gasiti de lucru in alta parte. Daca si-a gasit alti oameni inseamna ca acestia sunt mai potriviti pentru munca respectiva iar patronul va scapa de dumneavoastra ca vreti sau ca nu vreti. De aceea e mai bine sa va intelegeti si sa va adespartiti in termeni amiabili.
nu doresc sa ii fac reclamatie la itm desii ar trebuii,dar eu am de luat niste bani de la el pe munca prestata ,bani care sunt la negru pt orele suplimentare efectuate si nu vrea sa ii mai dea,in ultima luna au plecat de la firma 11 angajati,la adresa carora s-au facut mai mult sau mai putin presiuni ca sa isi dea demisia
In situatia data aveti doua alternative:

1. Il „sfatuiți” frumos (cu morcovul dar si cu batul) sa va dea banii restanti ori il reclamati la ITM. Daca il reclameti la ITM va platii mult mai mult decat cred ca are sa va dea pe niste ore suplimentare.

2. Il reclamati direct la ITM si o sa fie obligat sa va plateasca pentru perioada in care nu va lasat sa lucrati. De asemenea puteti sa il dati in judecata si sa cereti daune.

Alte discuții în legătură

Suspendare geov geov Buna seara, Pana ieri \"am lucrat \"la o firma de paza ( de aproape 12 ani ) cand m-au anuntat ca sunt suspendat pana marti cand trebuie sa ma prezint la o ... (vezi toată discuția)
Retinere carte de munca mona15 mona15 buna ziua as dori un raspuns din partea dvs. in noiembrie anul trecut am fost obligata sa-mi dau demisia. cartea de munca a ramas la firma si vor sa mi-o dea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Am o MARE problema! Sunt angajata de vreo 6 luni la un birou de traduceri cu care am convenit sa ma treaca pe cartea de munca cu 2 ore desi am ... (vezi toată discuția)