avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL

Vreau sa infiintez un SRL. Cu ce trebuie sa incep ? Care sunt pasii de urmat ? Te poti ocupa singur de infiintare sau e mult mai comod sa apelezi la un avocat? Mi-ar placea sa stiu si care ar fi costurile ce le implica infiintarea unei firme .
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:55, 17 Iunie 2011
Da. Va puteti ocupa singur. Trebuie sa mergeti la registrul comertului si ei va vor ajuta si cu actele constitutive si va vor da si o estimare pentru aceste cheltuieli de constituire.
Acum , cu ce sa incepeti. Presupun ca stiti ce doriti sa faceti. Incercati sa gasiti pe net codurile caen pentru activitatea de baza dar si pentru alte activitati care pe undeva completeaza activitatea de baza dar si activitati , unele chiar diferite , dar care in timp, va vor ajuta sa treceti de la una la alta, in functie de cum merg afacerile.
Apoi sa aveti pregatite mai multe nume pe care doriti sa le poarte firma. Cei de la registrul comertului vor verifica unicitatea numelui.
Daca aveti asa, o perspectiva de evolutie a firmei si considerati necesara si o emblema, puteti sa o alegeti si sa o treceti in actul constitutiv al firmei.
Sa aveti clar ales locul unde va fi sediul social al firmei. Sa verificati situatia titlului de proprietate sau contract de inchiriere sau comodat, daca doriti sa inchiriati un alt spatiu.
Sa aveti in vedere ca daca nu desfasurati activitatea la sediul social, va trebuie un spatiu pentru punctul de lucru. La acest punct de lucru veti autoriza doar acele activitati pe care le veti desfasura acolo.
Sa aveti in vedere ca va fi nevoie de cazier fiscal pentru asociati. Asa ca daca aveti ceva datorii sa le platiti din timp.
Costurile pentru infiintarea unui SRL se ridica la suma de aprox. 800 lei, din care:
75 lei rezervarea denumirii firmei
500 lei taxe
200 lei capital social depus in banca
Documentele necesare sunt urmatoarele:
-dovada rezervarii denumirii firmei
-act constitutiv 3 ex. originale (nu este nevoie de autentificarea acestora)
-dovada sediului social (contract de comodat sau inchiriere vizt de finante si insotit de CF original)
-adeverinta finante
-copie CI asociati
-declaratie autentificata a asociatilor cu privire la cazierul fiscal si judiciar
-declaratie autentificata a administratorului + depunerea specimenului de semnatura
-cererei
-taxe
Timp de solutionare: aprox. 5 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua. A DORI SA DESCHID O FIRMA DE PRESTARI SERVICII. M-AR INTERESA PRETUL SI DURATA PROCESULUI. MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)