avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

Suntem o firma de transport intrnational, efectuat transport pe relatia Austria-Germania si alimentam din Austria de la o firma inregistrata in scopuri tva.Factura de combustibil ar trebui sa o emita fara tva, dar sustin ca nu pot emite asa factura!
Ce baza legala au? Ma ajutati va rog frumos?
Cel mai recent răspuns: Andrei Borbel , Consultant fiscal 10:32, 20 Iunie 2011
este corect ca au facturat cu tva, intrucat nu sunt indeplinite conditiile unei livrari intracomunitare de bunuri, respectiv marfa nu a parasit teritoriul austriei.
Eu am folosit combustibilul pentru a ajunge in Germania, deci am parasait Austria si o pot dovedi atat cu foile de parcurs cit si cu comenzile aferente !
nu se poate stabili clar cat combustibil ati utilizat pana la granita cu germania.
asta este practica intracomunitara.
Pt TVA-ul aferent combustibilului trebuie sa cereti dvs rambursare de TVA de la statul austriac. Acest lucru se prin ANAF-ul din Romania. Detalii gasiti pe site-ul mfinante.ro/portalul anaf.
radmihaela,

Nu d-voastra trebuie sa dovediti faptul ca benzina a fost transportata dintr-un stat comunitar in altul, ci vanzatorul. Scutirea de TVA se justifica de catre persoana care efectueaza operatiunea scutita, adica de catre vanzator. Iar aceasta se justifica cu un document de transport care atesta transportul combustibilului. In cazul Dvs vanzatorul nu poate face o astfel de dovada cu niciun document pentru ca nu exista niciun raport comercial (contract) de transport combustibil care sa faca mentiune expresa privind locul de expeditie si locul de destinatie.
Sunt de acord cu Xerxes, furnizorul v-a facturat in mod corect cu TVA.

Alte discuții în legătură

Aducerea in instanta dealer auto Ciprian2018 Ciprian2018 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, eu am cumparat o masina din Romania si am inmatriculat-0 in alta tara, unde am fost obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Achizitie de servicii intracomunitare Lucia B. Lucia B. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarea situatie: Firma la care lucrez are ca obiect de activitate transport rutier de marfuri intern ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)