avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie 390 completare sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie 390 completare sau nu?

O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care are rezidenta fiscala in Wiena trebuie sa completeze declaratia 390? Mentionez faptul ca tarifele de transport sunt scutite de TVA si amandoua casele de expeditie au cod valid de TVA.
Cel mai recent răspuns: anghel teodor , utilizator 12:51, 20 Iulie 2010
din cate-mi dau eu seama, transportul se refera la un export de marfuri din romania in serbia.
in acest caz, prestarea serviciului nu se declara in 390, fiind o operatiune scutita de tva, chiar daca acea casa de expeditii din serbia furnizeaza un cod valabil tva din austria si este o prestare intracomunitara de servicii.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
danike, utilizator
Transportul pe care il avem se efectueaza astfel:

Casa de expeditie face transportul(cerere de servicii) pe relatia granita cu Romania Vrset(Serbia) -Podgoricsa(Montenegro).
Transportul tranziteaza state NEMEBRE UE cu ajutorul
casei de expeditie din Serbia .Nu avem
informatii daca transportul se opreste in Podgorica sau de aici
pleaca in alta parte.Pe noi nici nu ne intereseaza acest lucru.
Deci NU SE COMPLETEAZA DECLARATIA 390.
conteaza foarte mult la ce se refera acest transport si daca acea casa de expeditii din serbia are cod tva valabil in austria.
multumesc pentru ajutor eram in dubiu am intrebat si cenzorii si contabila eu nu fiind din bransa(inginer transportator)
daca, casa de expeditii din serbia, catre care facturati, va furnizeaza cod valid tva de austria si nu puteti dovedi ca transportul este aferent unui export de marfa, se factureaza fara tva, dar se declara in 390.

daca, casa de expeditii din serbia, va comunica un cod valid in serbia, nu se declara in 390, indiferent de tipul transportului.

Alte discuții în legătură

Mod facturare curse externe office.carmen office.carmen O societate cu sediul in Romania,inregistrata in scopuri de tva pe teritoriul national incheie un contract de prestari servicii cu o firma de transport si ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Firmele de transport marfa intracomunitar platitoare de tva depun decl.390? lumi40 lumi40 O firma x de transport marfa din Romania platitoare de tva face transporturi intracomunitare . Comenzile le preia de la o companie de expeditie din Austria ... (vezi toată discuția)