avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbat judecator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbat judecator

buna seara, am un dosar , litigiu de munca si as vrea sa schimb judecatorul pentru ca tot acesta mi-a respins un dosar, cum pot face???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 18 Iunie 2011
In cazul in care judecatorul nu formuleaza cerere de abtinere, puteti formula dvs cerere de recuzare, in cazul in care judecatorul respectiv si-a spus parerea cu privire la pricina care se judeca.
stelistul 11 a scris:

buna seara, am un dosar , litigiu de munca si as vrea sa schimb judecatorul pentru ca tot acesta mi-a respins un dosar, cum pot face???


Codul de procedura civila prevede :
Art. 27
Judecatorul poate fi recuzat:
1. cand el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor, au vreun interes in judecarea pricinii sau cand este sot, ruda sau afin, pana la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din parti;
2. cand el este sot, ruda sau afin in linie directa ori in linie colaterala, pana la al patrulea grad inclusiv, cu avocatul sau mandatarul unei parti sau daca este casatorit cu fratele ori sora sotului uneia din aceste persoane;
3. cand sotul in viata si nedespartit este ruda sau afin a uneia din parti pana la al patrulea grad inclusiv, sau daca, fiind incetat din viata ori despartit, au ramas copii;
4. daca el, sotul sau rudele lor pana la al patrulea grad inclusiv au o pricina asemanatoare cu aceea care se judeca sau daca au o judecata la instanta unde una din parti este judecator;
5. daca intre aceleasi persoane si una din parti a fost o judecata penala in timp de 5 ani inaintea recuzarii;
6. daca este tutore sau curator al uneia dintre parti;
7. daca si-a spus parerea cu privire la pricina ce se judeca;
8. daca a primit de la una din parti daruri sau fagaduieli de daruri ori altfel de indatoriri;
9. daca este vrajmasie intre el, sotul sau una din rudele sale pana la al patrulea grad inclusiv si una din parti, sotii sau rudele acestora pana la gradul al treilea inclusiv.

In aceste situatii, judecatorul care stie ca exista un motiv de recuzare in privinta sa este dator sa instiinteze pe seful lui si sa se abtina de la judecarea pricinii.

De asemenea, judecatorul care a pronuntat o hotarare intr-o pricina nu poate lua parte la judecata aceleiasi pricini in apel sau in recurs si nici in caz de rejudecare dupa casare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abtinere judecatori... RDaniel RDaniel De ce s-au abtinut 4 judecatori intr-un proces inceput acu 6 luni??? Ce se intampla?? (vezi toată discuția)
Schimbarea judecatorului the mark the mark sunt implicat intr-un proces ,iar avocatul care ma reprezinta zice ca v a face o cerere de schimbare a judecatorului la presedintele judecatorului,e posibil ... (vezi toată discuția)