avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Despre microunde si prostiile zise/scrise despre ele am mai scris pe acest forum

Bâzdâgania nr. 16 “Maleficele microunde”

Unu. Sperietoarea.

”Faceți un exercițiu și puneți o pulpă de pui la microunde și vedeți ce iese. Nu iese nimic, este o pulpă albă, din care s-a pierdut tot sucul celular, cu alte cuvinte, un fel de iască, pe care nu o să o puteți mânca. Însă dacă veți lua un preparat special pentru încălzit, mai mult, în cuptorul cu microunde, veți constata că iese un preparat deosebit de gustos și savuros, pe care, pe deasupra, l-ați pregătit în doar câteva minute. Numai că ar trebui să știți că acest cuptor cu microunde este, de fapt, urmașul radarului. Practic, vă pregătiți mâncarea la un radar, care intervine asupra compoziției biochimice asupra matricei alimentului”.
Sursa: Adevărul despre cuptorul cu microunde - dr. Mencinicopschi te avertizează! - Sănătate | Unica.ro [ link extern ] ;

Taaare, tare, tare-as vrea sa stiu ce naiba o fii "matricea alimentului"

Doi. De ce nu se rumeneste puiul frumos la microunde? Existã oameni care gãteasc pui la microunde? Oamenii acestia se mirã cã puiul la microunde nu se rumeneşte? Aflam de ce? Biiine, ma las induplecat
Trei Putina fizica. Trebuie sa va dau o veste proasta. Ceea ce percepem şi numim noi temperaturã este, de fapt, doar o mãsurã a agitaţiei moleculare. Adica, astfel simtim noi cum misuna moleculele. Cu cât se agitã mai mult particulele dintr-o substanţã, cu atât temperatura este mai mare. Microundele din cuptor nu fac altceva decat sa le dea viteza moleculelor de apa, adica accelereazã mişcarea moleculelor de apã din pui iar temperatura apei creşte, şi creşte, şi creşte … pânã la 100 de grade Celsius, pentru cã apa nu poate avea la presiunea atmosfericã normalã mai mult de 100 de grade (de aceea în oalele sub presiune mâncarea fierbe mai repede, pentru cã odatã cu presiunea creşte şi temperatura). Aşadar, puiul la microunde se fierbe în propiul suc (nu se frige) care nu atinge mai mult de 100 de grade Celsius, iar apa se transformã uşurel şi puţin câte puţin în vapori (la fel ca teoria maleficelor microunde) ceea ce va face ca, în cele din urmã, puiul sã se usuce şi sã rãmânã alb şi inestetic pana se arde, cu toate cã este de fapt a fiert, nu s-a fript.
Patru. Ce sunt de fapt microundele acestea? Sunt unde electromagnetice la fel ca lumina "sfântului soare" cel despre care Biblia scrie cã a fost facut de Dumnezeu doar in ziua a 4-a (Geneza 1:14 -1:18) care este tot o unda electromagnetica. Asadar atunci cand faceti plajã vã expuneti radiatiei electromagnetice Pe bune!
Lungimea de unda face diferenta intre, in ordinea descrescatoare: undele radio, microunde, radiatie infrarosie, lumina vizibila, radiatie ultravioleta, raze X si raze gamma sau intre radiatiile non-ionizante (undele radio, microunde, radiatie infrarosie, lumina vizibila) care sunt nepericuloae si cele ionizante (radiatie ultravioleta, raze X si raze gamma) care din cauza faptului ca au lungime de undã foarte micã ionizeaza atomii si prin aceasta conduc la ruperea legaturilor chimice şi sunt periculoase.
Asadar, radiaţiile electromagnetice cu cât au lungimea de undã mai micã sunt mai periculoase (invers decat felinele sau ursii) pentru cã la cele cu lungime de undã mare fenomenul de difracţie face ca undele sã ocoleascã lucrurile mici din materie (atomi, molecule, celule) care pot fi afectate.
Ca urmare, lumina vizibilã, lumina "sfantului soare" inclusiv lumina lumanarilor din biserici având o lungime de undã mai micã este mai periculoasã decât microundele
Daca stii toate acestea nu ajungi sã scrii prostii despre microunde care rup legaturile chimice, de care ar trebui sã râdã pana şi copiii de clasa a IX-a pentru cã e mai probabil sã-şi schimbe compoziţia chimicã mâncarea încãlzitã la soare decât cea încãlzitã în cuptorul cu microunde.
Cinci. Documentati-va, nu va lasati prada smecherilor cu diploma de doctor. Cu toate cã sunt o multime de site-uri unde fizicienii incearca sa explice celor care au chiulit de la orele de fizica (intre acestia se afla si subsemnatul ) de ce microundele nu pot schimba compoziţia chimicã a mâncãrii şi ne pot face rau doar carbonizandu-ne floricelele de porumb care n-au fost pândite cu suficienta atentie felina pana la momentul in care poc-poc-poc-urile se raresc, nu se obosesc prea mulţi oameni sã citeascã aşa ceva. Cel mai simplu este sã crezi ce zice unul doar pentru cã poartã eticheta de prof. dr.
Sase. The final cut. Eu n-o sa fac aici toata teoria microundelor ci o sa va scriu doar atat: nu mâncarea încãlzitã la microunde te ucide ci mizeriile semipreparate şi gata în 5 minute fãcute din “nu vreţi sã ştiţi din ce”

Asadar, nu dati banii pe prostii semipreparate, gatiti cum trebuie si apoi va puteti incalzi mancarea la microunde fara grija.
Eu incerc incet incet sa trec familia pe veganism, cel putin aici unde locuim carnea e atat de proasta calitate si nu are rost sa fie consumata, imi comand produse de aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)