avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... pensie privata ING
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

pensie privata ING

Buna ziua tuturor,

Nu stiu daca m-am indreprat catre cel mai inspirat forum in problema cu care ma confrunt...sincer, nu prea stiu catre cine sa-mi indrept atentia pentru a primi lamuriri in urmatoarea situatie:
Am depus impreuna cu sotul meu, in anul 2007, un formular de pre aderare la una din pensiile private ING, pentru directionarea celor 2% din salariu.
De acesta operatiune s-a ocupat un agent de marketing, care a primit in acelasi timp ambele formulare semnate de noi, urmand sa le depuna.
Am primit de la el apoi o copie a acelor documente ca fiind inregistrate. Aici apare problema. Ulterior aderarii am primit numai eu o scrisoare din partea bancii, apoi anual cate o informare cu situatia financiara la zi. Cand ne-am intrebat de ce sotul meu nu primeste nimic, agentul de marketing ne-a comunicat ca se mai intampla si nu trebuie sa ne facem griji. Am cerut acum din partea bancii clarificari pentru aceasta omisiune si astfel am constatat cu stupoare ca sotul meu nu figureaza inregistrat cu aceasta pensie, ba ma mult, nici nu mai poate adera intrucat a depasit de curand varsta de 45 ani.
Ce putem face acum?? Pe cine sa tragem la raspundere si cum sa rezolvam acesta problema??? Ce solutii ar exista, se mai poate face ceva?

Va multumesc pentru orice ajutor... o zi frumoasa tuturor...
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:20, 18 Iunie 2011
Da se poate, dar, numai pe calea unei actiuni in instanta.

va trebui sa va indreptati cu actiune impotriva bancii; aceasta daca va constata ca este neglijenta respectivului agent de marketing va trebui sa recupereze suma de bani respectiva de la acesta.
Aici e vorba de pilonul II de pensie. Pai ati spus ca agentul va dat inapoi, amandurora, copie de pe documente, care au acolo un numar de inregistrare, ceva.
Cu aceste hartii trebuie sa mergeti la firma sau daca ei nu va rezolva, contactati organismul national de supraveghere. Dar acum e cam greu caci au trecut ceva ani.
Puteti intra pentru informatii si date de contact la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie - pilon ii Oba Oba Buna ziua, In anul 2007 am aderat la fondul de pensii private Pilon II, la Interamerican. Intre timp, acesta a fost absorbit de catre Eureko, care, anul ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)
Retragere fond acumulat pensie privata pilonul ii alexdany66 alexdany66 Buna ziua. Sunt cadru militar in rezerva.Am varsta de 47 ani si acum 3 ani am aderat la un fond de pensii pilonul II.La momentul aderarii aveam pensie de ... (vezi toată discuția)