avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Imobiliare !! Cine TOT tine piciorul '' PE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Imobiliare !! Cine TOT tine piciorul '' PE FRANA '' ???

2006 > 2007 > Chiar si 2008 anii de BOOM imobiliar IN ROMANIA !!!
Se construia '' CU TUPEU '' !!! In '' DRACI '' spuneau cate '' UNII '' !!!
APOI '' cineva '' >>> cine oare ??? brusc a apasat '' FRANA'' a mai
tras si '' FRANA DE MANA '' asa ca sa fie '' SIGUR '' si a cam
'' uitat '' sa ridice piciorul de pe '' FRANA '' !!!
CINE sa fie OARE '' Fantoma'' care '' bantuie '' Adolescenta si inca '' Imatura '' piata imobiliara DIN ROMANIA ???
S - a intors ca un '' bumerang '' LACOMIA '' unor '' Dezvoltatori ''
impotriva LOR ???


Cel mai recent răspuns: ContSters205490 , utilizator 22:07, 20 Iunie 2011
Legat de chestia cu scutul anti-racheta ca metoda de crestere a pietei imobiliare, asta este definitia cererii speculative. Adica nu cumperi pentru a folosi terenul, ci exploatand informatia ivita pentru a specula cresterea preturilor. Cu putine exceptii nu mai exista cerere speculativa si cererea sanatoasa nu se poate baza decat pe nevoile productive ale firmelor / nevoile locative ale populatiei acesteia cu salarii mici. Vor mai scadea preturile pana ajung la trend.
Atat la noi in tara cat si in strainatate cererea speculativa pe segmentul imobiliar este vadita.Orice crestere a cererii, disproportionala cu oferta, duce la o cerere speculativa,de fapt este o economie de piata in domeniul imobiliar pur normala.Daca dvs credeti ca pretul va mai cobori in contextul in care este cu mult sub normal chiar in contextul in care cererea este putina,ofertantii isi mentin preturile si nu cred ca vor accepta sa vanda sub pret,va inselati.
In acest moment piata imobiliara functioneaza pe un sistem normal,al cererii si ofertei,fara monopol.Ce segment al economiei din Romania functioneaza fara monopol?Fie el vadit sau mascat,monopolul este regasit peste tot,iar in piata imobiliara,marii investitori au bagat bani buni.Va veni un moment la care ei isi vor dori sa isi recupereze investitiile,ba chiar sa iasa in profit.Acea perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an va fi iarasi un varf de vanzari.
Pret "normal" inseamna un singur lucru, cate venituri anuale medii costa o casa. Romania are si acum una dintre cele mai mari rate din lume, pe la 17 de salarii medii anuale. Era mult mai "normal" pretul din 2003, cand romanii erau aprox. cu 30% in medie mai saraci ca astazi, deci si pretul ar trebui sa fie cu 30% mai mare. Asta ar da 25.000-30.000 Euro / ap. 2 cam in Bucuresti.

Cat despre monopol, preturile vor scadea pana cand toti care detin proprietati vor deveni disperati sa vanda. Atunci cand nimeni nu o sa mai tina proprietati in asteptare, veti sti ca s-a atins fundul.

Toate bulele imobiliare din lume au atins in 5-10 ani trendul de unde au plecat.
2 bule din Anglia [ link extern ]
Bula japoneza, au scazut preturile timp de 20 de ani dupa ce ajunsesera la 1 milion$/km2 in centrul Tokioului [ link extern ]



Adaugire ca sa nu revin:)
- in 2008-2011 s-a pierdut aprox 20% putere de cumparare, salariul mediu a stagnat iar inflatia de 7-8% a scazut salariul real. O sa ia 4-5 ani doar pentru recuperare in ritmul anuntat pentru 2011-2012.
- E exclus sa se mai construiasca atat timp cat stocurile construite nu sunt epuizate.
- In Anglia-Franta samd, numarul de venituri anuale medii necesare pentru a cumpara o casa e in jur de 8-10. Chiar si in Polonia raportul a scazut spre 12.

Oricum, vom vedea:)
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
eumarian, utilizator
17 salarii medii anuale?Vi se pare mult?Inainte de 1989 pretul unui apartament era de aproximativ 60-70 de salarii medii pe economie iar dvs vorbiti de 17?Curata pomana.Graficul din Anglia nu arata nicio scadere,dar oricum conteaza si ce companie face aceste statistici sau grafice si,in mod special,pe ce esantioane sunt realizate caci daca amestecam pretul mp de teren din Baragan cu cel al mp din Dorobanti sau Cotroceni putem avea surprize.
La cresterea pretului casei din 1990 si pana in 2008 au intervenit 3 factori legati de pret nu de venituri sau de politici bancare:
1.Cresterea pretului apartamentelor de la sistemul comunist la cel capitalist,de la cel social la cel de economie de piata;
2.Raportarea pretului la moneda USD si cresterea lui la un pret semi-speculativ;
3.Schimbarea pretului din USD in euro prin conversie 1/1 chiar daca paritatea fata de leu era diferita;
Din aceste 3 parghii se pot reduce 1 maxim 2 dar in niciun caz toate 3.
De asemenea,graficele dvs apartin unor tari cu economii solide in care cetatenii au salarii extrem de mari,de unde inteleg ca afirmatia dvs legata de salariul mediu pe economie este,intr-un fel,speculativa.
As dori sa inchei discutia aici caci numai timpul le va rezolva pe toate si va da dreptate unuia dintre noi.Va doresc mult succes in afaceri.:)
DACA Romania continua cu actualul sistem '' Economic '' are toate
sansele < SA DEPASASCA > si Somalia ; HAiti ; Congo ............
............ '' Tari Bananiere '' !!!
EXISTA '' apartamente '' in Somalia ??? NU STIAM ????
SA FIM SERIOSI !!! DE UNDE '' crestere '' economica si de
salarii ??? CAND in Romania '' taxarea '' afacerilor si fortei de munca este una '' CRIMINALA ''' !!!
De CE sa mai faca cineva '' afaceri '' in Romania cu Imp. Pe Prof.
de 16 % ??? Trece Dunarea la '' tovarasii '' bulgari si plateste 10 % !!!
SAu in Cipru >> '' Paradis Fiscal '' cu 5 % !!!!!!!!!!!!
De unde '' CRESTERE '' economica ?? Ce '' produce ''' Romania ??? Si pe unde '' mai exporta '' ???
Am pierdut '' ca fraierii '' Rusia si mare parte din fostele
'' Repubilici Sovietice '' prietene !!! La '' ARABI '' greu se '' intra''
>> aia au pretentii vor CALITATE '' PE BUNE '' >>> AU de unde
PLATI !!!
DACA Romania NU are '' habar ''
nici macar ce '' DATORII '' are de recuperat de la tarile '' PRETINE A LU '' NEA NICU '' >> PE care cu multa '' generozitate '' LE - A
CREDITAT !!!

CE pretentii sa MAI AVEM ??????????????


Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
10 baloane speculative/situatia actuala in romania rodica_post rodica_post 10 baloane speculative Sursa: Money.ro După balonul imobiliar şi criza subprime, există şi alte bule care s-ar putea sparge în curând. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)