avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate pt un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate pt un PFA


Buna ziua, am o intrebare, va rog mult daca ma puteti ajuta.
O cunostinta e instructor de inot.
Tine lectiile la piscina unei asociatii sportive. Clientii platesc o suma totala, din care Pfa-ul ia 40 % pt initiere si asociatia sportiva care detine piscina, 60 %.
Asociatia taie chitante catre clienti si PFA-ul taie chitante catre asociatie, in valoare de banii pe care ii ia pt initiere inot de la fiecare copil.
Acum asociatia sportiva spune ca trebuie sa-i taie pfa-ul odata pe luna o factura in valoarea tuturor chitantelor taiate de pfa catre el pe o luna.
E ok asa ?
Si nu prea stim ce inseamna exact a tine contabilitatea pt un pfa. Mai exact ce treb sa faca ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:00, 20 Iunie 2011
Trebuie emisa de catre instructorul de inot o factura lunara pentru prestarea serviciilor prestate. Insa mai corect ar fi sa emita factura de cate ori incaseaza banii de la respectiva aspciatie sportiva. Exista un contract incheiat intre PFA si asociatie?

In privinta contabilitatii, aceasta este organizata in partida simpla. In Registrul jurnal de incasari si plati se inscriu in ordine cronologica toate incasarile si platile efectuate atat cu numerar, cat si prin banca. Se mai completeaza Registrul inventar.
Cheltuielile se inregistreaza in functie de natura lor. Pentru evidentierea acestora se va completa o Fisa pentru operatiuni diverse, unde vor fi trecute toate cheltuielile deductibile, urmand ca la sfarsitul lunii totalul acestora sa fie trecut in Jurnalul pentru operatiuni diverse. Cheltuielile nedeductibile se trec direct in Registrul- jurnal de incasari si plati.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Deci o factura lunara, fara sa mai faca la fiecare ora de initiere inot chitanta pentru asociatie cu banii pe care ii primeste de la aceasta ? Nu prea inteleg eu faza cu chitanta sau factura...
Ar trebui sa existe un contract de colaborare ?
Are cum sa deduca banii de benzina, de acasa pana la piscina cand are ore ?
Plati....nu o sa faca niciodata, ca nu are cui, din cate inteleg eu, deci doar incasari de la AS, nu ?
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ancristida, utilizator
1. Poate taia factura lunara, dar cel mai corect din punct de vedere contabil este sa taie factura si chitanta dupa fiecare ora de initiere. Pentru ca si asociatia are nevoie de acte care sa justifice plata sumelor catre instructor.
2. Da, este bine sa incheie un contract de prestari servicii.
3. Daca incheie contract de comodat intre dansul ca persoana fizica si PFA, poate deduce cheltuiala cu combustibilul in proportional cu numarul de kilometri parcursi in interesul desfasurarii activitatii.
4. Cum sa nu faca plati? Pentru activitatea pe care o desfasoara va trebui sa depuna declaratii si sa efectueze plati aferente veniturilor obtinute. Va atasez doua link,-uri cu mai multe informatii, care sper sa va poata ajuta.

[ link extern ]
[ link extern ]

Sursa: www.pfa.whd.ro
Asa este, plati in sensul de impozite, contributii, da, asa este, multumesc mult mult de tot !!!
Nu stiam daca o sa se oboseasca cineva sa ma ajute, multumesc multumesc !
Cu placere.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa infiintat de o luna, nu stiu daca trebuie sa se inscrie la pensii sau nu (venit estimat de 1500 lei/an) ancristida ancristida Buna ziua, v-as fi recunoascatoare daca m-ati putea ajuta cu niste informatii. Cineva si-a facut un pfa acum o luna, inregistrat la Registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)