avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conditii minime de intocmire a unui deviz de lucrari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conditii minime de intocmire a unui deviz de lucrari

Buna ziua!
Am infiintat o firma prestarii servicii si doresc sa aflu care sunt datele minime obligatorii ale unui deviz de lucrari(baza legala) si daca exista un plafon in ceea ce priveste" manopera".Mentionez ca lucrez atat cu institutiile de stat cat si cele private.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: arhicad , utilizator 10:04, 7 Octombrie 2009
HOTÃRÂRE nr.1.179 din 24 octombrie 2002
privind aprobarea structurii devizului general şi a Metodologiei privind elaborarea devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii
HOTÃRÂRE nr.376 din 8 iulie 1994
privind metodologia de elaborare a devizului general pentru obiectivele de investitii
HOTÃRÂRE nr.449 din 27 aprilie 1990
privind unele modificari şi completari ale reglementarilor in vigoare, referitoare la intocmirea devizelor in activitatea de investitii şi reparatii
HOTÃRÂRE nr.28 din 9 ianuarie 2008
privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii

Am vazut cateva nelamuriri privind devizele in constructii. Stiu prin ce trecetio am trecut si eu cand m-am angajat la un patron de fima de constructii care s-a trezit peste nopate cu contract masiv si cu peste 200 de angajati. io trebuia sa ii fac devizlee si mai apoi deconturile la lucrarile de constructii . lucra in subantrepriza si mai tarziu s-a facut antr. general ca cel mare renuntatse. ... cosmar



am folosit deoclib ca asta aveau. pana laurma m-am obisnuit da dupa ce am incercat windoc nu mi-a mai trebuit . acum am intes ca au scos unul mai nou ...


================================

daca vreti program de devize il gasiti pe cel mai tare , fara discutii din cate am vazut. Si le-am incercat pe TOATE de la Doclib la xdev, etc
are facilitati de editare ca in excel te misti rapid are o multime de norme. de fapt la nici unu nu am mai gasit asa multe norme.
Pe parte de Decontare sunt beton, actualizeaza si preturile automat, si din factura. daca il aveam pe asta mai demult eram acum boier. da tot scalv am ramas ... da unu liber :)


www.devize.ro

e facut de astia de la Intelsoft care au facut si windocu da care nu am inteles cui dracu l-au dat ca nu raspunde nimeni la tel la ei.
io am windoc acum, da am facut "rost" de Deviz profesian 2009 (pe sub mana ca nu l-au scos pe piata) ;D


daca il vreti contactati-ma la arhicad74@gmail.com (io il am de la un pretin din sibiu care am inteles ca il are de la ei de la intelsoft da nu stiu daca avea voie sa il de amai departe ... ma rog e un fel de beta .. )

PS am vazut mai acum ca au si un modul de face ANTEMASURATORI ... face si textu ala lung pentru documetarea caclului ... mama ce m-a omorita asta pe mine pana cum ...
Plafon pentru stabilirea costurilor manoperei, nu exista. Adaosul comercial (comisionul) este nelimitat, numai anumite activitati au exceptie de la lege. A se vedea Legea 12/1990, republicata 2009. Conditia ca sa evitati problemele in acest sens este sa va declarati la Fisc. Exista o declaratie tip pe care o luati de la Administratia Financiara. Atentie! Declaratia se face inainte de inceperea activitatilor.
Pentru lucrarile al caror beneficiar este statul va trebui sa inaintati o oferta de pret (deviz), iar in urma licitatiilor va ramane cel care a avansat oferta cea mai buna.
Acelasi lucru se poate intampla si cu agentii economici privati care pot solicita o oferta de pret, de la mai multi furnizori de servicii, alegand ceea oferta ce ii satisface.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Atentie . Cand faci oferta sa fii atent la ce preturi pui si sa nu te gandesti doar la catigarea licitatiei caci vei avea probleme apoi la DECONTARE.

Fii pregatit in ca din faza de ofertare de problemele care vor aparea pe decontare si sa fii acoperit. (macar catitativ daca caci valoric o mai poti regla apoi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundamentare in legislatia europeana pentru hg 28/2008 danielleg danielleg Buna ziua! Poate cineva sa ma directioneze catre echivalentul in legislatia comunitara si/sau fundamentarea HG nr. 28/2008 pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie de construire andr33apn andr33apn Buna ziua, Cum se calculeaza/interpreteaza taxa pentru autorizatia de construire in virtutea art.267, alin.(8) \" Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)
Tipuri cheltuieli din capitolul de proiectare si inginerie din devizul general - obiective de investitii si lucrari de interventie Razvandvl Razvandvl Ce tipuri de cheltuieli sunt incluse in capitolul de Proiectare si Inginerie din Devizul General pentru obiective de investitii si lucrari de interventie si ... (vezi toată discuția)