avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL? Sau infiintare AF?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL? Sau infiintare AF?

buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru comercializare imbracaminte.
1. Platitor de tva sau nu? Cum este mai avantajos?
2. Impozit pe profit 3%? Sau 16%?
3. Este adevarat daca nu ai terminat studii superioare nu poti fi administrator sau angajatul firmei? Ca nu prea am inteles?
Si ce acte mi-ar trebui ptr a demara afacerea? Momentan caut un spatiu de inchiriat, care sunt foarte scumpe la noi in iasi, si destul de mari ptr ce imi trebuie mie.
4. Pot tine eu contabilitatea si un contabil autorizat sa puna stampila? Sau eventual se poate angaja cu jumatate de norma?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lavi_2009 , utilizator 22:02, 25 Iunie 2009
Diferenta dintre o PFA si un SRL, respectiv avantaje si dezavantaje si costurile si actele ce le implica infiintarea unui SRL sau PFA

Diferentele dintre un PFA si un SRL sunt urmatoarele:
1. sistemul contabil (este mai simplu in cazul unui PFA)
2. obligativitatea existentei unei diplome de studii specifica pentru activitatea desfasurata de PFA; aceasta obligatie nu exista la SRL
3. activitatea pentru care s-a infiintat PFA-ul nu poate fi desfasurata decat de catre persoana care a obtinut calitatea de PFA
4. taxele de infiintare sunt mai scazute in cazul PFA (2.000.000 ? 2.500.000 lei); la un SRL taxele de infiintare sunt de cca. 6.000.000 lei
Pentru obtinerea calitatii de PFA sunt necesare urmatoarele acte:
1. rezervarea denumirii la Registrul Comertului
2. depunerea la Primarie a rezervarii de nume, copie act identitate, certificat medical de la medicul de medicina muncii, diploma ce atesta calificarea profesionala, cazier judiciar, contract de spatiu, acord asociatia de proprietar (daca este cazul), acordul autentificat al sotului/sotiei (daca este cazul). La Primarie se va elibera autorizatia de PFA
3. Se va depune la Registrul Comertului copie certificata de Primarie a autorizatiei obtinute, contractul de spatiu, specimen de semnatura, copie act identitate, acord asociatia de proprietar (daca este cazul), acordul autentificat al sotului/sotiei (daca este cazul)
Pentru infiintarea unui SRL actele solicitate sunt:
1. act constitutiv
2. rezervarea de nume
3. contract de spatiu
4. acord asociatia de proprietari (daca este cazul)
5. declaratie de asociat si/sau administrator
6. specimen de semnatura pentru administrator
7. cazier fiscal
8. capital social
9. copie act identitate
[ link extern ]
buna ziua din nou, am ramas la ideea de a deschide un SRL, ptr aceast forma de societate trebuie angajat un contabil? Sau imi poate tine contabilitatea de exemplu o ruda?
Si va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti de unde sa incep cu actele ptr SRL, mentionez ca nu am punct de lucru ca nu am gasit inca spatiu de inchiriat, dar pot sa imi deschid firma cu sediul social la mine acasa, si eventual sa fie fara activitate catva timp pana gasesc ceva. Ce presupupune firma fara activitate? Daca am sediul social la mine acasa pot beneficia de decontarea anumitor cheltuieli , ex. energie electrica, intretinere, etc, sau astea in valabile numai la firmele care presteaza servicii?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
adina23, utilizator
Da puteti sa va angajati pe un al post.
Buna ziua! Am si eu cateva intrebari:
1.Pt.a-mi deschide AF trebuie sa am ceva studii sau cursuri in plus fatza de cei min 2 ani in domeniul?(imbracaminte)
2.As vrea ca firma sa fie trecuta pe mine si pe prietenul meu,trebuie sa avem aceelasi nume de fam?

Va multumesc
Actuala legislatie in domeniu este OUG 44 din 2008.

conform careia se fot inregistra:
PFA
Intreprindere individuala (II)
Intreprindere familiala (IF)

La IF, pot fi membri doar persoanel din familie
Daca facetii II, aveti avantajul ca puetti incheia si contracte de munca cu orice persoana.

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d sau af intermedieri imobiliare Ionut_imob Ionut_imob Va rog sa ma ajutati si pe mine, vreau sa-mi deschid o firma de imobiliare (intermediere) cu asociat unic (doar eu). Am 28 ani si nu stiu ce sa aleg dintre ... (vezi toată discuția)
Ce forma e mai avantajoasa pentru mine pfa sau srl? Perieteanu Perieteanu Buna ziua, Urmeaza sa imi deschid o firma de decoratiuni facute de mine.Inca nu am ales forma juridica. Nu imi pot da seama ce e mai avantajos pentru mine ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos sa deschid un srl, un pfa sau ii? tampau gabriela tampau gabriela Am o constructie , gen pensiune cu 8 camera si baie proprie. As dori sa ofer spre cazare aceste camere. Ce este mai avantajos sa deschid un SRL, un PFA sau II? ... (vezi toată discuția)