avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare SRL-D sau AF intermedieri imobiliare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare SRL-D sau AF intermedieri imobiliare

Va rog sa ma ajutati si pe mine, vreau sa-mi deschid o firma de imobiliare (intermediere) cu asociat unic (doar eu). Am 28 ani si nu stiu ce sa aleg dintre slr-d sau asociatie familiala. Stiu ca nu am voie intermedieri si asigurari cu srl-d, dar daca as pune ca activitate secundara imobiliare si nu activitate principala. Mentionez ca voi face singur, de acasa,eventual cu viitori colaboratori nu angajati.M-am gandit si la pfa dar acolo am nevoie de calificare si dureaza pana o voi face. Vreau sa fie costuriile cat mai mici atat pt infiintare cat si pe parcurs.Va multumesc si astept un raspuns cat mai exact.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionut_imob , utilizator 16:36, 5 Martie 2014
Din cate cunosc, si pentru srl, nu numai pentru pfa trebuie sa aveti calificare pentru deschiderea unei agentii imobiliare! Va trebuie un curs autorizat de agent imobiliar!.....nu stiu daca merge pe asociatie familiala!
Din punct de vedere fiscal rentabil este pe PFA, nu pe SRL!
Dl. MMoceanu: din punct de vedere fiscal este rentabil SRL si nu PFA. O afirm in calitate de contabil care stie ce fel de taxe exista in ziua de astazi. In plus va face parte din categoria serviciilor, unde renteaza impozitarea micro cu 3%, nu?
(EDITAT)Nu peste tot renteaza sa va autorizati ca SRL, insa in acest caz nu exista nici un dubiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
george-neagu, moderator
Dl. MMoceanu stiu sigur ca nu-mi trebuie nici un curs de specialitate pt srl. Nu intereseaza pe nimeni ce studii am eu daca vreau sa-mi fac propria firma. Studiile sunt pt angajati sau pfa,
Dl SmartApp_ro sa aleg srl simplu sau se poate si cu srl-d? Eu as prefera srl-d, deoarece sunt scutit de taxa de la registrul comertului. Acum nu stiu daca pot face imobiliare prin srl-d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl? sau infiintare af? adina23 adina23 buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa in domeniu imobiliar mexicanu1964 mexicanu1964 Buna seara as dori sa stiu daca ptr. infiintarea unui PFA imobiliar trebuie neaparat diploma de absolvire a unui curs de specialitate, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Dilema... infiintare pfa, ii sau srl? RoxiNet RoxiNet Buna ziua, Doresc sa infiintez un PFA sau SRL care sa produca si sa comercializeze lumanari decorative. Nu stiu exact ce sa aleg intre aceste forme de ... (vezi toată discuția)