avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat fara a savarsi vreo contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat fara a savarsi vreo contraventie

am fost oprit de un agent de circulatie si dupa verificarea documentelor,a rovinietei ,a incarcaturii ,mi-a adus la cunostinta ca nu purtam centura de siguranta,desi o aveam ,dupa discutii si parlamentari,mi-a inmanat actele,pentru ca apoi sa primesc acasa proces verbal de contraventie,unde scrie ca am refuzat,nefiind semnat de martor,iar la rubrica obiectiuni scrisul tot al politistului care scrie ca refuz,pot depune reclamatie pentru abuz in serviciu,si contestatie la procesul verbal
Sigur ca puteti depune contestatie si veti avea sorti de izbanda in aceasta situatie, mai ales ca politistul nu are poza si nici martor nu a avut.
Depuneti plangere impotriva acestui p.v. de contraventie la judecatoria in circumscriptia careia a fost constatata presupusa abatere.
Solicitati instantei de judecata anularea acestui p.v. si exonerarea dvs.de la plata amenzii deoarece:


OG 2/2001


ART. 19
(1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagina de agentul constatator şi de contravenient. In cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie sa fie confirmate de cel puţin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.


Atentie!!!Studiati p.v. in sensul in care agentul de politie poate a specificat in p.v. de contraventie faptul ca a incheiat acest act fara martor ,deoarece nu a fost nimeni de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda luata pe nedrept staff staff Buna ziua, am o problema. Circulam regulamentar - faruri aprinse, centura de siguranta pusa si aveam 50 la ora. Ma opreste politita si ma intreaba daca am ... (vezi toată discuția)