avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii SNCFR MARFA SA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii SNCFR MARFA SA

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu modalitatea de plata a salariilor compensatorii.
In data de 09.06.2011 am primit Decizia de concediere, prin care mi se comunica faptul ca incepand cu data de 08.07.2011 imi inceteaza CIM din initiativa angajatorului pt.motive ce nu tin de persoana salariatului conf.art.65(1) L.53/2003 - Codul Muncii Republicat.
Motive - desfintarea postului.
Pana aici nu am intampinat nici o problema, dar la art.7 din Decizia de concediere scrie : " La desfacerea CIM ca urmare a aplicarii masurilor de concediere colectiva, salariatilor CFR Marfa li se va acorda suma de 670 de lei lunar pe o perioada de 6 luni, avand in vedere prevederile CCM, precum si cele ale art.1 din HG nr.1193/2010. " Art.60 (8) din CCM Marfa pentru anul 2011 prevede ca "la desfacerea CIM ca urmare a masurilor de concediere colectiva salariatilor CFR Marfa li se vor acorda sume de bani in conf.cu art.80, al.2 lit.a din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Transporturi, dar fara a depasi lunar suma prevazuta de art.1 din HG 1193/2010 ".
Intrebarea mea este daca nu trebuia sa se acorde 6 salarii de incadrare, esalonate cate 670 lei in fiecare luna si nu salariul minim pe economie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 22 Iunie 2011
Din ce este specificat in CCM la nivel de SNCFR Marfa , sumele compensatorii nu pot depasi valoarea salariului minim brut pe economie stabilit prin HG nr.1193/2010.

Art.80 alin.1 din CCM la nivel de ramura transporturi stipuleaza ca,la desfacerea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, salariaţii să primească, pe lângă celelalte drepturi la zi cuvenite pentru activitatea prestată, şi o plată compensatorie în valoare de minimum 6 salarii de bază brute negociate.

Prin urmare, prevederile din CCM la nivel de angajator contravin prevederilor din ccm la nivel de ramura. Fapt ce contravine legislatiei in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma primita in urma disponibilizarii trebuie sau nu impozitata, si mai ales cum ? petro250 petro250 Sunt somera de aproape 3 luni, dupa 24 ani de serviciu in cadrul CFR-ului. In Decizia de concediere , la Art.7 scrie negru pe alb, citez : [Art.7. - La ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii? dreptaciul dreptaciul Citez din decizia de concediere:,,la desfacerea CIM ca urmare a aplicarii masurilor de concediere colectiva vi se va acorda suma de 670 lei lunar pe o ... (vezi toată discuția)
Este normal sa ne fie impozitata suma acordata lunar in urma disponibilizarii petro250 petro250 Sunt somera de 2 luni si 4 zile, dupa 24 ani de serviciu in cadrul CFR-ului. In Decizia de concediere , la Art.7 scrie negru pe alb, citez : [Art.7. - La ... (vezi toată discuția)