avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executarea silita

In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care bineinteles a devenit o proprietate infundata .Intrebarea mea este daca pot face contestatie la executate sau nu stiu la ce, deoarece cred ca executorul trebuia sa-i puna in vederre celui care liciteaza ca am dreptul la trecere peste imobilul care urmeaza sa fie executat. Persoana care a castigat licitatia nu doreste sa-mi dea dreptul de trecere si spune ca nu poate sa o oblige nimeni. Avem dreptul la contestatie deoarece consideram ca avem un drept real asupra imobilului executat si anume dreptul de trecere?
Cel mai recent răspuns: getuta , utilizator 19:40, 31 Iulie 2008
Fratele sotului dvs poate depune contestatie la executare, intrucat numai o cota de 1/2 din imobil - cea detinuta de sotul dvs - trebuia supusa executarii silite.
N-am depus nici azi contestatia la licitatie. De ce? Am mers dimineata la avocat si imi spune ca este interpretabil atat contractul de imprumut cat si procura data de fratele sotului meu.In procura scrie ca .. imputernicesc cu depline puteri pe numitul (numele fratelui sau) ca in numele meu si ptr. mine sa indeplineasca toate formalitatile legale necesare semnarii unui contr. de garantie imobiliara privind cota mea parte de 1/2 din imobilul ..In contractul de imprumut cu garantie imobiliara scrie ..in calitate de debitor- sotul meu - si fratele sau , in baza procurii-garanti ipotecari-denumiti in continuare astfel in cuprinsul contractului, intelegem de comun acord sa incheiem prezentul contr.de impr. in urm. conditii.. .creditorul da cu titlu de impr. debitorului ( este scris doar sotul meu ), suma de...si debitorul ( sotul meu) se obliga sa o restituie pana la...
Oameni buni, eu din toate astea inteleg ca sotul meu este debitorul iar fratele sau este garantul cu partea lui de 1/2 din imobil.
Avocatul meu imi spune azi ca executorul a procedat bine ca s-a supus tot imobilul la executare, deoarece tot imobilul este ipotecat. Este adevarat ce-mi spune avocatul ? Oare de ce ieri mi-a spus ceva si azi altceva ? Oare de ce fratele sotului meu nu a primit nici o somatie, absolut nimic referitor la executarea silita? Maine dimineata am intalnire cu av. ce sa fac ? TRebuie sa-mi caut altul?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2008
getuta, utilizator
Am si eu o problema .Cumnatul meu a facut in 2006 un credit de nevoi personale la BCR in valoare de 180 mil,nu a platit decat 6 luni ,dupa care nu amai platit deloc pana in prezent.Am primit notificari si somatii de la firma KSI ROMANIA,pe adresa noastra ,cumnatul fiind plecat in Spania ,dar adresa ia ramas in Bucuresti.Cei de KSI ne-au spus ca daca afacut un contract cu titlu exacutoriu,si el nu detine nici un bun si nu plateste datoria se ajunge sa execute rudele de gradul intai.E posibil asa ceva? Nimeni din familie nu stia de creditul facut,nimeni nu a semnat ca girant,nu am semnat nimic,nici mama nici fratele .Ne-au spus ca este o lege care prevede asa ceva.va multumesc.va rog raspunde ti mi ,suntem disperati daca se adevereste a fi adevarat!
Minciuni nerusinate in cautare de fraieri.
Iertati-mi exprimarea, dar acesta este modul de a proceda al acestor firme.
Daca imobilul de la "adresa noastra" nu e proprietatea cumnatului (nici macar in parte) nu aveti de ce sa va faceti griji.

(Si, in paranteza fie spus, fratii si surorile nici macar nu sunt rude de gradul I, sunt rude de gardul II).
Referitor la intrebarea lui Getuta, trebuie sa verificati urmatoarele:
- daca exista 3 procuri speciale , cate una pentru fiecare contract de imprumut;
- daca in cuprinsul procurii se specifica clar valoarea imprumutului care se garanteaza cu imobilul in cauza;
- daca in procura cumnatul a dat imputernicire sotului Dvs. pentru semnarea contractelor de credit (deci daca sotul Dvs. a semnat contractele de credit atat in nume propriu cat si in calitate de mandatar al fratelui sau coprorpietar).
In cazul in care nu exista procura speciala pentru fiecare contract de ipoteca in parte, in care sa se specifice exact care este suma garantata, contractul de ipoteca este lovit de nulitate, care poate fi invocata in cadrul contestatiei la executare.
Totodata, daca nu exista imputernicire din partea cumnatului pentru semnarea contractului de credit prin procura, contractul de credit este lovit de nulitate partiala, sub aspectul garantiilor aferente creditului. Aceasta nulitate poate fi invocata in cadrul contestatiei la executare.

Alte discuții în legătură

Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)