avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vreau sa export marfa in china
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vreau sa export marfa in china

Doresc sa fac un export de marfa in china(un anume ulei). Cum ar trebuii sa procedez.daca importatorul imi da tzeapa?Poate ca se razgandeste si zice ca nu-i convine marfa.Daca fac un certificat SGS la incarcare in port,ce as rezolva?In avans nu vrea sa plateasca,doar L/C. Ce garantii as putea avea? Pot sa semenz vre-un contract? Va rog,ma puteti ajuta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: texinltd , utilizator 01:07, 7 Decembrie 2011
m_ella2005 a raspuns, in alt topic, pe care l-am sters deoarece il dubla pe acesta:

De ce nu ii trimiteti mai intati o mostra din ulei insotita de certificatul de garantie, calitate si tot ce mai detineti, beneficiarul sa isi faca la randul sau toate testele care il intereseaza, abia apoi sa faca o comanda certa si stabiliti in contract si conditiile de plata.
Din experienta mea, daca va ajuta cu ceva: Orice comanda are loc in baza unei comenzi certe care va sta la baza unui contract. Firma chinezeasca (ma refer aici la o anumita firma, nu la firmele chinezesti in general) se apuca de prelucrarea comenzii numai dupa ce primeste un avans de 30 % (de exemplu) din valoarea comenzii, iar livrarea pordusului are loc in momentul achitarii diferentei. Actele in original sunt trimise prin posta, fiind necesare la vamuirea produsului cand ajunge in portul Constanta si e mai usor sa fie gata din timp deoarece trebuiesc traduse, trebuie platite taxele vamale, etc.Transportul se face cu vaporul si dureaza in jur de 2 luni. Nu exista probleme in privinta colaborarii, chiar sunt deschisi negocierilor.
Puteti incerca sa aplicati aceeasi politica.
Daca e sa luati teapa, o puteti lua oricand chiar si la noi in tara, nu neaparat in China....


Multumesc frumos! Daca ma mai puteti ajuta cu scrisoare L/C,cum se face si poate un model de contract international.
Personal sunt in China de mai bine de 9 ani. Firma la care lucrez a lansat o platforma B2B pentru cei interesati de exporturile catre China. Inregistrati-va pe platforma noastra, postati-va produsele, dupa care noi vom traduce descrierile produselor in chineza si comenzile ar trebui sa vina rapid! Mai multe detalii aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert sau comenzi?? neo33roc neo33roc Bunaziua Vreau sa fac comenzi din china de produse la cererea clientilor, pe aceasta idee nu stiu cum sa procedez legal. Imi trebuie o firma sau un PFA? Ma ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)
Dovada receptiei marfii unuplusnuoa unuplusnuoa Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum. In urma unor ... (vezi toată discuția)