avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cu firmele romanesti este simplu pt ca avem ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cu firmele romanesti este simplu pt ca avem legislatie. Ce facem ...

Cu firmele romanesti este simplu pt ca avem legislatie. Ce facem insa cu Temu (cu ei am cele mai multe probleme de livrari !) care nu vrea sa isi respecte obligatia de baza ca din momentul platii online a comenzii si pina produsul ajunge la adresa indicata de mine in comanda (un easybox), Temu trebuie sa raspunda pt ce se intimpla cu coletul ? Temu isi alege singur firma de curierat din Romania, dar daca aceasta nu isi indeplineste corect sarcina din contract, Temu imi sugereaza mie - client - sa iau legatura cu curierul !! Este adevarat ca Temu ramburseaza comanda daca din motivele aiurite ale curierului coletul ajunge sa fie rambursat, dar acest lucru nu ma satisface. Eu nu comand la Temu si astept cca 2 saptamini sa primesc produsele dorite...ca sa primesc banii inapoi, adica sa ne jucam dea comenzile ! Am trimis notificari la Temu sa nu imi mai trimita colete prin CARGUS Romania (cea mai incompetenta firma de curierat pe care am intilnit-o vreodata) si degeaba, nu vor sa tina cont de reclamatii !
Unde poate fi reclamat acest TEMU?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 03:59, 19 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic , nicaieri . Este o firma chinezeasca , nu se supune legislatiei romane ., nici macar celei a UE . Tot ce puteti face este sa renuntati la a achizitiona de la ei . Greu de crezut ca ar renunta la firma de curierat cu care au contract , ca sa va trimita dvs. coletele cu alt curier . Iar cu dvs. nu are nici un fel de contract . De fapt , cata vreme ramburseaza banii daca , indiferent de motiv , nu intrati in posesia produselor , el isi asuma raspunderea , si acopera prejudiciul .
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator
Nu se poate renunța la Temu, nici daca statul va impune taxa de import mult lăudată. Preturile lor sunt imbatabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramburs olx mike42 mike42 Buna ziua, am vandut o piesa electronica pe OLX. Pentru trimiterea pachetului am facut prin intermediul OLX o solicitare catre Cargus pentru livrare cu ... (vezi toată discuția)
Comert la distanta Vulturudac Vulturudac Buna ziua,am comandat telefonic un produs electronic la un site din alta localitate decat cea in care locuiesc.Am primit confimarea comenzii la scurt timp prin ... (vezi toată discuția)