Buna ziua !! ...acum 9 luni am fost prins in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu etilotestul a iesit 0,7...iar la analize 1,25 respectiv 1,10.DOSAR PENAL!!! ..... am facut recalculare pentru ca alcoolemia indicata mai sus in proportie de 80 % nu indica adevarul tinand cont ca am consumat cu 20-30 de min inainte aproximativ 150 de ml votca....si am fost dus la sange dupa 2:20 ore din momentul opririi in trafic. La recalculare a iesit 0,4 in momentul opririi lucru ce am fost chemat la sectia de politie pentru a mi se aduce la cunostinta urmand ca dosarul sa plece la parchet cu propunere legala (NUP).... Am fost la Parchet sa ma interesez de dosar ,iar procurorul mi-a comunicat ca intradevar dosarul a ajuns la ei cu propunere de SUP..
Problema este urmatoarea:
Nu este prima abatere de acest gen....acum 2 aproape 3 ani am avut un incident de aceasi masura ca acuma numai ca atunci am fost judecat,nu am facut recalculare nimik....am acceptat vina si intradevar PROSTIA!! si am primit cu suspendare 3 ani. Dupa ce am redobandit permisul am fost prins in trafic dupa cum am precizat mai sus....Stiu ca am gresit a 2 oara si totul s-a intamplat din cauza unui prieten (fapta nu mai conteaza, greseala a fost a mea).
Acuma astept Rezolutia din partea Procurorului care sper sa fie in favoarea mea ,NUP, si sa tina cont ca sunt singurul membru din familie care are un venit in casa,o familie de 4 persoane.
Alta problema ar fii ca permisul imi este necesar la locul de munca...sunt pasuit de directorul firmei de aproape un an de zile si dupa cum va asteptati si ma asteptam am primit o instiintare prin care imi este adus la cunostinta ca pana pe data de 15.07 daca nu remediez problema cu permisul o sa fiu incadrat la art.61 lit.D din codul munci....
Va cer si dumneavoastra parerea cam care credeti ca ar fii parerea unui procuror despre situatia mea !!! Daca ati mai avut cazuri de genul ....etc ....orice informatie ar fii utila ...
Imi recunosc greseala !! stiu ca am gresit si este foarte mare stres lucru care nu mai vreau sa il traiesc in viata mea .... am gresit o data de 2 ori ....a 3 nu mai vreau sa existe ......si nu o sa mai existe lucru care il stiu sigur ......
Dumneavoastra vorbiti de 0, 4mg/l valoare de la etilotest sau de la probele biologice? Pt ca valoarea de la probele biologice este aproape dubla fata de cea exprimata in gr la mie. Daca e sub 0, 8 grame la mie, scapati sigur si nu va trimite in judecata, daca nu ramane la latitudinea procurorului daca valoarea depaseste cu putin 0, 80 gr la mie, avand in vedere ca fapta e savarsita in termenul de incercare. Uitati-va cu atentie la valorile de la probele biologice.
eu am spus ca la probele biologice a iesit 0,4 in sange nu in aerul expirat .......in urma recalcularii .......
in etilotest am avut 0,7 in aerul expirat iar in urma primelor probe a iesit 1,25 respectiv 1,10 dus la sange dupa 2 ore jumate din momentul opririi .... timp in care alcoolul a intrat in sange....tinand cont ca am mancat mult(stomac plin) si am consumat 150 ml e votka..... dupa care cand am vz rezultatele ....am facut recalculare pe baza declaratiei a mea si a 4 martori care au fost cu mine in momentul respectiv .... si cu aprobarea de la procuror (asa mi-a zis politistul care s-a ocupat de caz ....ca trimite dosarul la parchet sa vada daca se aproba recalcularea sau nu....dupa 1 saptamana am fost cu chitanta de la IML am predato politistului pentru ca acesta mi-a comunicat ca recalcularea s-a aprobat)....am asteptat 2 luni jumate ...au venit rezultatele, iar cei de la bucuresti au facut raportul de expertiza a alcoolemie in care reiese ca in momentul opririi in trafic am avut in sange 0,4 ml/mie ......l-am vz personal,l-am citit,dupa care am mai dat o declaratie in care imi este adus la cunostiinta rezultatul analizelor)
In concluzie : care sunt sansele mele sa primesc NUP, tinand cont ca sunt la a 2 abatere si ma aflu in perioada de incercare care expira anul care vine ??????? ....din ce am inteles mai sus de la domnul M13d daca recalcularea este buna sa nu se tina cont de prima abatere....cu toate ca eu consider ca e cam greu ..... sper sa fie bine ...!!!
Scoaterea de sub urmarire penala
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen.,partea speciala, activitatea procedurala prin care urmarirea penala este intrerupta, de regula, definitiv, daca se constata existenta unuia dintre cazurile de impiedicare a exercitarii actiunii penale. Scoaterea de sub urmarire penala are loc cand exista invinuit sau inculpat in cauza si se constata ca:fapta nu exista; fapta nu este prevazuta de legea penala; fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni; fapta nu a fost savarsita de invinuit sau inculpat; faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii; exista vreuna dintre cauze care inlatura caracterul penal al faptei. Competenta scoaterii de sub urmarire panala o are procurorul, care dispune luarea masurii prin ordonanta (rezolutie cand actiunea penala nu a fost pusa in miscare), din oficiu sau la propunerea organului de cercetare penala. Scoaterea de sub urmarire poate fi totala (stingere in intregime a procesului penal) sau partiala (in raport cu faptele si persoanele). Ordonanta trebuie sa cuprinda mentiunile prevazute de lege si prin care se dispune, daca este cazul, asupra revocarii masurilor preventive, precum si asupra masurilor asiguratorii luate, confiscarii lucrarilor etc. Procurorul incunostiinteaza persoanele interesate despre scoaterea de sub urmarire penala.
Va multumesc ..... :(( ....cred ca, cazul meu in momentul de fata este incadrata in ce ati spus dumneavoastra mai sus ...... de fapt nu cred...stiu ca asa este din moment ce am fost la parchet si mi s-a comunicat ca a ajuns cu propunere legala SUP......dar din pacate mai tine si de procuror [editat]
#-o#-o#-o sa fie invatatura de minte.....
ink o intrebare : pot sa ma duc sa fac o cerere de urgentare daca dosarul a ajuns la parchet pe 3 iunie? ... este vreo perioada standard.....afecteaza cumva sentinta(rezolutia) ???.....