Sunt in divort, iar minorul a fost incredintat prin ordonanta presidentiala mamei. Vorbind cu o avocata, am fost sfatuit sa trimit din proprie initiativa bani sotiei "pentru nevoile copilului". Nu este nicio hotarare judecatoreasca in acest sens (nici macar nu s-a cerut acest lucru), dar a spus ca ajuta la dosar si altfel m-ar putea acuza ca nu m-am interesat de binele copilului. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? Sa trimit bani?
Mentionez ca de cand i-a fost incredintat copilul, mi-a refuzat orice legatura cu copilul, nu m-a lasat deloc sa-l vad si nici sa vorbesc la telefon cu el.
Depuneti banii in contul bancar al doamnei cu specificatia "pentru intretinerea lui X (numele copilului)" si pastrati hartiile. Puteti trimite momentan orice suma doriti, cat considerati dvs ca ar fi de ajutor copilului. Nu conteaza ce face mama cu ei - poate chiar ii va folosi pentru el, al urma-urmelor are de platit chirie, rate, facturi etc.
V-ar putea ajuta la stabilirea dreptului de vizitare sau, coroborat cu alte lucruri, intr-o eventuala cerere de custodie.
Pe rol este procesul de divort si incredintare minor. Amandoi am cerut incredintarea minorului. Oricum nu e vorba ca nu-i ajung banii pentru copil, de un an de zile castiga foarte bine. Si nici la mine nu se pune problema aceasta. Cat timp a durat relatia, NUMAI din banii mei am trait si din banii mei am achitat tot ce trebuia. Si nu-mi pare rau si nici nu-mi pasa. Ea aranja din banii ei apartamentul parintiilor. Daca as stii ca banii se duc la copil, nu as sta pe ganduri nicio clipa. Dar ea strange bani sa-si cumpere masina. Si sunt convins ca acolo s-ar duce banii.
Acum hai sa vorbim cinstit - daca isi cumpara o masina, nu va beneficia si copilul de ea? Sau daca isi achita cu ei factura la gaz, nu a beneficiat si copilul de acest lucru? Daca aveti retineri in aceasta privinta puteti eventual sa ii trimiteti direct unele lucruri de care considerati ca are copilul nevoie - hainute, rechizite, jucarii sau mai stiu eu ce, la care sa pastrati chitanta.
O alta sgestie - deschideti un cont pe numele copilului unde puteti depunde lunar o suma, la latitudinea dvs, pana cand va stabili instanta cuantumul sau cine pastreaza copilul.
Buna ziua
sarbu andreea
in urma cu 2 ani m-am despartit de sotul meu in fapt nu legal in urma casatoriei au rezultat 2 fete cea mare de 6 ani iar cea mik de 3 ani.In urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)