avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt in divort, iar minorul a fost incredintat prin ordonanta presidentiala mamei. Vorbind cu o avocata, am fost sfatuit sa trimit din proprie initiativa bani sotiei "pentru nevoile copilului". Nu este nicio hotarare judecatoreasca in acest sens (nici macar nu s-a cerut acest lucru), dar a spus ca ajuta la dosar si altfel m-ar putea acuza ca nu m-am interesat de binele copilului. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? Sa trimit bani?
Mentionez ca de cand i-a fost incredintat copilul, mi-a refuzat orice legatura cu copilul, nu m-a lasat deloc sa-l vad si nici sa vorbesc la telefon cu el.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 14:39, 22 Iunie 2011
Depuneti banii in contul bancar al doamnei cu specificatia "pentru intretinerea lui X (numele copilului)" si pastrati hartiile. Puteti trimite momentan orice suma doriti, cat considerati dvs ca ar fi de ajutor copilului. Nu conteaza ce face mama cu ei - poate chiar ii va folosi pentru el, al urma-urmelor are de platit chirie, rate, facturi etc.
V-ar putea ajuta la stabilirea dreptului de vizitare sau, coroborat cu alte lucruri, intr-o eventuala cerere de custodie.
Pe rol este procesul de divort si incredintare minor. Amandoi am cerut incredintarea minorului. Oricum nu e vorba ca nu-i ajung banii pentru copil, de un an de zile castiga foarte bine. Si nici la mine nu se pune problema aceasta. Cat timp a durat relatia, NUMAI din banii mei am trait si din banii mei am achitat tot ce trebuia. Si nu-mi pare rau si nici nu-mi pasa. Ea aranja din banii ei apartamentul parintiilor. Daca as stii ca banii se duc la copil, nu as sta pe ganduri nicio clipa. Dar ea strange bani sa-si cumpere masina. Si sunt convins ca acolo s-ar duce banii.
Acum hai sa vorbim cinstit - daca isi cumpara o masina, nu va beneficia si copilul de ea? Sau daca isi achita cu ei factura la gaz, nu a beneficiat si copilul de acest lucru? Daca aveti retineri in aceasta privinta puteti eventual sa ii trimiteti direct unele lucruri de care considerati ca are copilul nevoie - hainute, rechizite, jucarii sau mai stiu eu ce, la care sa pastrati chitanta.
O alta sgestie - deschideti un cont pe numele copilului unde puteti depunde lunar o suma, la latitudinea dvs, pana cand va stabili instanta cuantumul sau cine pastreaza copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sarbu andreea sarbu andreea in urma cu 2 ani m-am despartit de sotul meu in fapt nu legal in urma casatoriei au rezultat 2 fete cea mare de 6 ani iar cea mik de 3 ani.In urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ildikogabriela ildikogabriela va rog din suflet sami spuneti daca sotul meu are un copil din prima casatorie dupa care plateste o pensie de intretinere,si copilul este plecat in spania cu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)