Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, dar as dori sa demisionez mai repede
care sunt problemele, ce pot aparea daca angajatorul nu-l vrea sa desfaca contractul inainte de perioada de 3 luni?
daca nu e de acord si eu nu mai merg la munca atunci ce poate sa-mi faca?
Multumesc pentru raspunsuri.
M-am prezentat la resurse umane cu o cerere de suspendare-incetare contract de munca si cu demisia,ambele in aceeasi zi,conf.art.55,lit.b. Angajatorul mi-a spus ca nu exita cale amiabila din partea lor,ci sa astept sa mi se termine concediul,sa ma intorc la serviciu si sa stau cele 20 zile preaviz.
In contractul dvs de munca ce termen de preaviz este prevazut in cazul demisiei?.... acea este durata preavizului ce trebuie efectuat , asta numai in conditiile in care nu ati semnat un act aditional de modificare a acestuai dupa data de 01.05.2011.
Multumesc pentru toate informatiile. Am intrebat azi la ITM acest aspect,intrucat nu am semnat nici un act aditional cu noul cod al muncii,iar in contractul meu de munca am 15 zile de preaviz si raspunsul a fost ca legea intra in vigoare pt.toti si ca trebuie sa stau 20 zile. Oricum nu exista nici un fel de intelegere din partea angajatorului,mai mult, mi-a cerut sa depun cererea de incetare suspendare contract de munca intr-o zi si demisia in alta zi, desi de la ITM mi s-a zis ca se pot depune ambele in aceeasi zi. Asta e tara in care traim!
Un raspuns total gresit dat de cei de la ITM, intrucat legea nu are efect retroactiv ... ceea ce v-au spus contravine dispozitiilor art.15 alin.2 din Constitutie.
Dvs trebuie sa stati in preaviz 15 zile calendaristice ... Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Intr-adevar, ambele cereri se pot depune in aceeasi legea ...
Demisie
ContSters151108
Vreau sa renunt la actualul job pentru ca mi-am gasit altul.Daca vreau sa-mi dau demisia cat sunt obligata sa mai stau pentru ca nu as vrea sa ma trezesc data ... (vezi toată discuția)
Demisie
SimonaC25
Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)