avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor social, pensie de invaliditate sau incadrare in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor social, pensie de invaliditate sau incadrare in grad de handicap

Buna seara,
mama mea a facut un avc ischemic,este paralizata pe partea dreapta,nu merge,nu sta nici macar in sezut,intr-un cuvant e paralizata,are nevoie de asistenta personala 24 din 24,am fost sa o pensionez pe caz de boala,nu mai este in campul muncii de mai bine de 10 ani,are asigurare medicala,am fost la casa de pensii si mi-au spus ca nu se poate pensiona pe caz de boala caci are doar 21 de ani vechime si la varsta de 53 de ani pe care o are,are nevoie de 25 ani vechime,am fost la comisia de expertiza a persoanelor cu handicap si mi-au spus ca nu i se da dreptul la pensie de handicap deoarece avc-ul ischemic nu mai este considerat handicap.sunt disperata,nu are absolut nici un venit,nici macar bani de medicamente,plus ca are nevoie de asistenta permanenta.pot sa fac ceva sa aiba un venit pe care cred ca-l merita.

multumesc anticipat!!

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate in urma unui accident vascular cerebral b33low b33low Buna ziua, Tatal meu in varsta de 63 de ani (n.1953) a suferit in urma cu o luna (09.08.2017) un AVC ischemic, ramanand paralizat pe partea stanga ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate florina_222 florina_222 Sotul meu la data de 07.11.2011 are o vechime in munca de 22 ani,11 luni 19 zile,din care in structuri militare ale M.A.I. 19 ani,11luni si 22 zile. A fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor social pentru cei fara venit szabinnna szabinnna Buna ziua , as avea o mare nelamurire si m-am saturat sa fiu trimisa din usa in usa si sa nu gasesc un raspuns concret si precis . Cazul apartine bunicii ... (vezi toată discuția)